Зареждане

Легендата Ройс Грейси прие исляма

Легендата Ройс Грейси прие исляма
Публикувано на: Март 2, 2024 в 08:00 ч
Легендата на UFC Ройс Грейси прие исляма.

57-годишният Грейси се срещна с Еди Реджович (черен колан по BJJ и основател на Team Redzovic в Чикаго) и ислямския лидер Шейх Утман Ибн Фарук. По време на тази среща той приема исляма за своя религия. Това обръщане дойде като изненада, особено след като Ройс беше декларирал подкрепата си за Израел в конфликта им с Палестина само 10 дни преди новината.

Това предизвика голямо вълнение в мюсюлманската общност. Идриз Реджович, BJJ черен колан и братовчед на Еди Реджович, уреди срещата с имама. В социалните мрежи Идриз Реджович заяви:

„Преди всички  да започнат да мразят заради публикацията в Инстаграм на Ройс Грейси за позицията му спрямо Израел миналата седмица, той дойде да чуе другата история, палестинската история. Накрая той каза шахада и прие исляма. Аллах е най-добрият в кроенето на планове."

Човек става мюсюлманин, като декларира своята вяра в единството на Бог (Аллах) и пророчеството на Мохамед. Това твърдение е известно като "Шахада", твърдение, което се превежда като: „Свидетелствам, че няма друго божество освен Аллах, и свидетелствам, че Мохамед е пратеникът на Аллах“.

Това изявление трябва да бъде направено искрено, с твърда вяра и разбиране на значението му. В допълнение, новите мюсюлмани често научават основите на ислямските вярвания, практики и етика като част от своето обръщане. Що се отнася до Грейси, то той е една от най-големите легенди в бойните спортове.

Грейси спечели слава с успеха си в Ultimate Fighting Championship (UFC). Той е член на Залата на славата на UFC и се смята за една от най-влиятелните фигури в историята на смесените бойни изкуства. През 1993 и 1994 г. Грейси беше победител в турнирите UFC 1, UFC 2 и UFC 4, които бяха турнири с елиминация в открита категория с минимални правила.

Той използва уменията си в събмишън граплинг, за да победи по-големи и по-тежки противници. В своята ММА кариера той записа 15 победи, 2 загуби и 3 равенства.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес