Зареждане

Кой е човекът, който ще се опита да свали Джон Джоунс от трона?

Кой е човекът, който ще се опита да свали Джон Джоунс от трона?
Публикувано на: Март 2, 2019 в 09:59 ч
Антъни Смит влиза без нищо за губене в UFC 235, но с победа над шампиона Джон Джоунс, светът може да е в краката му.

"Lionheart" има статистика 31 победи и 13 загуби, като от 3 години се състезава в UFC. В най-голямата ММА организация той има само 2 загуби срещу 7 победи, а в момента е в серия от 3 поредни победи - 2 от които с нокаут в първия рунд.

Сега му предстои шампионски двубой с един от най-емблематичните бойци в ММА - Джоунс "Bones" Джоунс.

Нещата обаче не винаги са били толкова розови при Смит.
 

Труден старт

 
Роденият през 1988-ма в Тексас боен атлет е отгледан без баща - от майка му и дядо му. Той напуска училище и започва да работи като общ работник в строителството. Паралелно с това той започва кариера в бойните спортове през 2008-ма, където се бие в малки турнири, а по-късно подписва с Strikeforce.
 

 
Там той дебютира през 2011-та, където след няколко атрактивни победи в 1 или 2 рунда, той подписва с UFC.

В UFC обаче кариерата му тръгва с фалстарт - той губи дебюта си през 2013-та и е освободен.

През 2014-та Смит прави дебют в Bellator MMA, където записва 2 победи.

Те са напълно достатъчни, за да се завърне през 2016-та в UFC, където нанизва страхотни победи с нокаут, които го изстреляха до претендентското място в полутежката категория.
 

На ръба между живота и смъртта

 
Смит е имал доста трудно детство, за което той говори открито - доста често когато нещата не са вървели гладко, той е посягал към чашката.

"Израснах без баща. Дядо ми ме отгледа на практика. Той почина и още повече проблеми започнаха да се струпват няколко години след това. Така и не успях да прежаля неговата смърт. Знам, че звучи глупаво, но той беше като моят герой. После започнаха да се случват какви ли не неща. Бях на парти с приятели, но катастрофирах, прибирайки се у дома.

Катастрофата стана в 11 сутринта - а аз не бях спирал да пия цяла вечер. Открили са ме в безсъзнание при катастрофата. Врязал съм се в къща. Положението беше доста зле - почти бях умрял."

Смит се буди в болницата с тръба в гърлото - не помни нищо от катастрофата.

"Помня как се събуждам и съм вързан към животоспасяваща система. Видях майка си и няколко близки приятели около мен, но не помня нищо преди това. Последните ми спомени бяха от 6 сутринта, когато все още купонясвахме. Помня, че си сгъвах пръстите на ръцете и краката и се радвах, че не съм парализиран."

За щастие при инцидента Смит е бил сам и няма други пострадали освен него.

Именно катастрофата обаче успява да промени психиката на боеца и го прави по-отговорен.
 

 
"След катастрофата и още дори преди съдебния процес, преминах през лечение. Оказа се, че за всичко не е виновна слабостта ми към алкохола - всичко е било в главата ми, а пиенето е било начин да се справям с това. Някои хора ядат повече, други взимат наркотици, някои играят хазарт и някои пият. Но често това не е основният проблем. Има по-сериозен проблем, който предизвиква този вторичен проблем. Справих се със сериозния проблем и продължих с живота си.

Не съм имал проблеми след това."

След това Смит започва да прави срещи с млади и по-възрастни затворници, в които им обяснява през какво е минал с цел да им помогне да разберат своите проблеми и да се справят с тях.

Очакваме да видим дали не само психиката, но и тялото на Смит ще издържи под тежките и технични удари на Джоунс.

Но същото трябва да се запита и самият шампион, защото Смит е доста опасен противник, който като нищо може да му вземе и титлите, и славата.

Вижте за какво става въпрос...
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес