Зареждане

Кормие за втората битка с Миочич: Ще съжалявам за това до края на живота си

Кормие за втората битка с Миочич: Ще съжалявам за това до края на живота си
Публикувано на: Август 15, 2024 в 20:00 ч
Трилогията между Стипе Миочич и Даниел Кормие трябваше да бъде за това кой е най-добрият състезател в тежка категория в историята на ММА.

За съжаление на Кормие, Стипе спечели с 2-1 в мачовете. Да си шампион в тежка категория е ужасно трудна задача. Малко хора могат да поддържат дълга победна серия в тази категория и е още по-трудно за шампионите, които винаги трябва да се изправят срещу най-добрите от най-добрите. Кормие е един от малцината, които успяха да държат 2 титли в 2 категории едновременно. 

"DC" успя да нокаутира Миочич през 2018 година и стана двоен шампион. Той беше в дълга серия от победи и на върха на света. Дойде време за втора битка, която се проведе през 2019 година. Кормие доминираше в срещата, но направи грешки в 4-тия рунд и загуби с нокаут. Така той се раздели с титлата и серията от победи.

Третата битка се случи през 2020 година, а тогава Кормие вече беше 41-годишен и неспособен да поддържа високо темпо. Даниел не съжалява за третата битка, а за втората, която загуби заради своето самочувствие.

„Когато хората ме питат за какво съжалявам най-много в кариерата си, това е едно нещо. Мога да понеса загубата от Джон Джоунс, защото мога да призная, че той беше по-добър от мен. Но все още не чувствам това със Стипе. Това е нещо, за което ще съжалявам до края на живота си, защото направих фатална грешка, особено във втората битка. Унищожих Стипе за четири рунда, докато не се увлякох от това колко доминиращ бях в стойката. 

Отидох за нокаута, забавлявах се с битката, докато не пропуснах един удар. Реферът се намеси и всичко приключи. По времето на трилогията бях на 41 години, а Стипе на 37 години. Вече беше ясно, че нямам сили да поддържам битката на земята, да я контролирам. Обвинявам най-много втората битка, която ми костваше практически всичко, което бях изградил в кариерата си.“, каза Кормие.

Факт е, че Кормие водеше във втората битка и щеше да спечели, ако беше се стигнало до решение. Такива моменти определено са разочароващи.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес