Зареждане

Камару Усман: Аз съм съм значително по-добър боец от Едуардс

Камару Усман: Аз съм съм значително по-добър боец от Едуардс
Публикувано на: Декември 4, 2023 в 12:00 ч
Камару Усман може би беше най-добрият в полусредна категория на планетата в историята. Но тогава се появи Леон Едуардс и разруши мечтата му.

Ако изключим онзи прочут хай кик в последната минута на петия рунд на втората им битка, Усман все още щеше да бъде шампион на UFC в полусредна категория. Бойният бизнес обаче е непредсказуем. Нигерийският борец пропусна хай кик, загуби шампионския си пояс, загуби серията си и дори загуби цялата трилогия, в която толкова много вярваше.

Самият Усман признава, че той не е бил сломен физически, а най-вече психически.

„Не мога да кажа, че загубата не ми се отрази след ритникa в главата. Беше трудно да приема, че не съм шампион, и че Леон ме победи по този щастлив, но груб начин. Неговият нокаут беше в главата ми още преди да вляза в трилогията, която се проведе в Лондон. И там вече не бях себе си. 

Понякога трябва да приемеш, че съперникът е по-добър. Самият аз обаче се ядосвах от този факт наистина дълго време, защото дори и сега смятам, че съм значително по-добър боец от него. 

Бях на няколко секунди от защитата на титлата си, но след това дойде нокаут, който промени не само резултата от един мач, но всъщност цялата ми кариера. Леон влезе в главата ми.", каза Усман.

Усман успя да победи Едуардс с решение през 2015 година. Той беше на път да го победи и във втората битка, но Леон го нокаутира в последните секунди през август 2022 година. През март тази година Леон победи Усман с решение на мнозинството и така затвори трилогията. По-добър ли е Усман от Едуардс ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес