Зареждане

Хамзат Чимаев: Ще убия Нейт Диаз, ще го изхвърля от UFC!

Хамзат Чимаев: Ще убия Нейт Диаз, ще го изхвърля от UFC!
Публикувано на: Август 17, 2022 в 07:41 ч
Хамзат Чимаев ще се изправи срещу Нейт Диаз в последната битка от договора на американеца с UFC. Диаз планира да напусне организацията след този двубой.

Той обаче няма да е никак лек за него, тъй като Чимаев е един от най-агресивните и надъхани млади надежди на организацията. Той е с 11 победи и нито една загуба, а освен това е и 3-ти в класацията на полусредната категория.

Дори самият Диаз призна, че това е тежка битка за него, но е готов да я направи, за да се освободи от договора си с UFC.

Чимаев обаче е категоричен, че няма да жали опонента си.

"Самият Диаз каза, че съм опасен противник за него. Мога да го смачкам с лекота. Той остарява. Вече не е същият боец, който победи Конър Макгрегър.

Вече не е толкова млад. Това е неговият последен двубой. Той ще го загуби и ще ходи в бокса. Аз ще го убия. Ще го изритам от UFC."

Много от феновете обаче намират този двубой като пожертвование на Диаз, само за да се изгради по-бързо кариерата на Чимаев.

"Borz" обаче твърди, че не приема тази битка за даденост.

"Всяка битка е различна и може да те изненада. Например в последния си двубой направих грешки. Постоянно мислих как да нокаутирам Бърнс.

Тичах след него три рунда и не успях да го нокаутирам. Понякога трябва да си готов да изкараш 5 рунда, 10 рунда. Няма значение... бях готов.

Той успя да ме свали, но аз се изправих и го довърших."


Ако Чимаев успее да победи, той вероятно ще е следващият претендент за титлата в полусредната категория. Шампионът Камару Усман ще я защитава срещу Леон Едуардс този уикенд.

"Borz" е на мнение, че ако Усман победи, много вероятно е да се оттегли, за да избегне битка с него.

"Мисля, че Усман го е страх от мен. Постоянно повтаря как щял да се махне от полусредната категория. Надявам се да победи и да мога да се сбия с него. Ако се оттегли обаче... Хорхе нещо много е започнал да говори. Така че може да разбия неговото лице тогава."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес