Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Няма как да се сравнявам с Мохамед Али

Хабиб Нурмагомедов: Няма как да се сравнявам с Мохамед Али
Публикувано на: Септември 16, 2020 в 07:58 ч
Непобеденият шампион на UFC в леката категория, Хабиб Нурмагомедов наскоро бе сравнен с боксовата легенда Мохамед Али по време на едно от интервютата му.

"Много фенове ви сравняват с Мохамед Али. Харесвате ли това сравнение?" бе въпросът, зададен от журналист.

Хабиб не се поколеба в отговора си.

"Мисля, че това сравнение е погрешно. Единствената прилика между мен и него е, че и двамата сме шампиони, а и двамата сме мюсюлмани. Но за всичко, което е правил извън ринга, аз няма как да се сравнявам с него.

Във времената, когато той е бил шампион, той е бил от друга раса. По това време срещу цветонокожите в САЩ не са се отнасяли добре. Според това, което той е казвал, на него дори не са му сервирали храна в ресторантите. Той се е отказал от златен медал. Променил е отношението на хората към неговата раса. Няма как да бъдем сравнявани.

Ако трябва да ме сравнявате, трябва да се върне в неговите години и да бъда негър. И да бъда шампион. И тогава да видим как бих се държал в тази ситуация. Само тогава може да бъдем сравнявани."

Нурмагомедов (28-0) трябва да се завърне в Октагона следващия месец в UFC 254 за двубой за титлата в леката категория срещу Джъстин Гейджи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес