Зареждане

Губещи бойци да получават шампионски двубои е подигравка с всички останали

Губещи бойци да получават шампионски двубои е подигравка с всички останали
Публикувано на: Март 25, 2020 в 08:28 ч
Какви времена бяха преди... за да спечелиш двубой за титлата трябваше да се докажеш, беше трудна задача, а и имаше бойци с внушителна серия от поредни победи, които така и не стигаха до титлата.

И казано по този начин, Джаред Каноние наниза 3 поредни нокаута, откакто се качи в средната категория, но въпреки това бе пренебрегнат и двубой за титлата бе даден на Йоел Ромеро, който идва след две загуби.

И макар че феновете не се възпротивиха да гледат битка между Ромеро и шампиона Израел Адесаня (която в крайна сметка се оказа супер скучна), ММА състезателката Лесли Смит изрази публично недоволството си.

"Мисля, че това е жалка история, защото е подигравка с всички бойци, които се трудят, за да стигнат до шампионски двубой. Колкото и обещаващ да беше двубоя между Адесаня и Ромеро, трябваше ли да се прави на гърба на всички останали, които чакаха за титлата? Не мисля.

Победите трябва да ти осигуряват пътя нагоре и да получаваш по-сериозни противници, докато не стигнеш до шампионски двубой. Няма лошо организацията да прави такива супербитки, но нека разделят нещата между супердвубой и шампионски двубой."
 

Смит, която се раздели с UFC през 2018-та и отиде в Bellator MMA, смята че бойците трябва да си направят професионален съюз, за да не позволяват на организацията да дава шампионски двубой на който си поиска, а да ги дава на тези, които заслужават.

"Организаторите правят това, което е най-добре за тях, като в същото време прецакват бойците.

UFC отказват шампионски битки на хора, които заслужават, само защото някой друг ще продаде повече билети от него. Това е добре, но не се нарича спорт, а забавление.

Ако не сме в спорт, а в забавлителен бизнес, то тогава може и реферът да се включи в битките като започне да удушава бойците. Това е забавление също."

Съгласни ли сте с коментара на Смит?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес