Зареждане

Израел Адесаня защити титлата в скучна битка с Ромеро

Израел Адесаня защити титлата в скучна битка с Ромеро
Публикувано на: Март 8, 2020 в 08:33 ч
Израел Адесаня и Йоел Ромеро не оправдаха големите очаквания, които феновете имаха към тях. Двамата споделиха клетката в главната битка на UFC 248, което се проведе преди минути във Вегас. В първия рунд двамата почти не си вкараха никакви попадения, като изключим няколкото ритници и един оувърхенд от Ромеро. Битката между двамата беше доста особена и интересните положения липсваха.

Адесаня разчиташе на точкуване от дистанция, а Ромеро просто го следваше и дебнеше за слаби места в защитата на шампиона. Първите три рунда бяха толкова зле, че рефера трябваше да ги предупреди да се бият, защото съдиите няма какво да отсъждат. Израел продължи да залага на ритници, с които нарани сериозно крака на Ромеро, който за секунди пренесе битката на земя, но Адесаня веднага се изправи.

Йоел не изглеждаше като боец, който беше влязъл, за да спечели и Адесаня продължи да го точкува до самия край. Битката, ако така може да се нарече стигна до съдийско решение, което беше единодушно в полза на Адесаня - (48-47, 48-47, 49-46). Феновете не бяха доволни и през цялото време не спряха да освикрват битката.

Това е първа защита на пояса за Израел, който остава непобеден и увеличава статистиката си на 19-0 в ММА. Ромеро от своя страна навлиза в серия от 3 поредни загуби и печели само 1 от последните си 5 битки. Йоел ще влезе в историята като боецът, който 4 пъти не успява да спечели титлата в UFC.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес