Зареждане

Fabricio Werdum застана зад Junior dos Santos, нападна USADA

Fabricio Werdum застана зад Junior dos Santos, нападна USADA
Публикувано на: Септември 6, 2017 в 09:00 ч
 
Много хора в общността на смесените бойни изкуства осъдиха бившия шампион на UFC в тежка категория Junior dos Santos за провала на допинг теста преди UFC 215.
 
Fabricio Werdum не е един от тях.
 
Всъщност, "Vai Cavalo" има проблем с начина, по който Американската антидопингова агенция (USADA) тества и наказва бойците, като например „абсурдното”отношение към бившия шампион в полутежка категория Lyoto Machida, който последва дадените му инструкции и си плати за това.
 
Werdum изказа мнението си пред MMA Fighting.
 
"Жалко, че това се случи, но трябва да чакаме втория тест, защото сме се разбрали, защото се борихме в миналото и няма причина да кажем нещо лошо за него. Това може да се случи на всеки и без да знае да вземе нещо, което е забранено. Това е вещество за по-бързо възстановяване... не казвам, че е стероид, не. Това, което искам да кажа, е че USADA ни тества много често, прекалено често, не е нужно толкова много, техните проверки са по-строги от тези на олимпийските игри."
 


Dos Santos беше изваден от битката с Francis Ngannou, която трябваше да се състои този уикенд в Канада. Сега "Cigano" очаква отварянето на Б-пробата, за да разберем в каква посока ще се насочи тази неприятна ситуация.
 
Доста подобни случаи има в последно време...
 
Werdum, междувременно, отново започва похода си към титлата в тежка категория, а първото препятствие пред нещо ще бъде Derrick Lewis в UFC 216.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес