Зареждане

Джамал Хил иска битка с Иржи Прохазка на UFC 303 в Лас Вегас

Джамал Хил иска битка с Иржи Прохазка на UFC 303 в Лас Вегас
Публикувано на: Май 23, 2024 в 16:00 ч
Събитието UFC 303 ще бъде изключително гледано благодарение на Конър Макгрегър. Иржи Прохазка също има шанс да участва в този ММА празник.

Бившият шампион Джамал Хил би искал да предизвика номер едно в дивизията на мястото на отстранения Халил Раунтри. Хил успя да се завърне неочаквано бързо след сериозна контузия, получена по време на баскетболен мач. Американецът успя да излекува разкъсания ахилес само за шест месеца, така че беше готов да участва в турнира UFC 300 срещу Алекс Перейра.

Бразилецът нокаутира Джамал в първия рунд и доказа, че е напълно заслужен шампион. Хил искаше бързо да се върне в действие, което трябваше да направи в битката с Раунтри. Но нищо няма да излезе от уговорената битка. Халил даде положителна проба за допинг и сега очаква разследване и вероятно наказание.

Хил внезапно остава без опонент и поради неговите амбиции се предлагат само ограничен брой опоненти. Един от тях определено е Магомед Анкалаев, който напразно ламти за титлата. Дагестанецът е в респектираща серия от победи, но Перейра не изглежда заинтересован от него, така че подобен шанс срещу Хил вероятно би бил полезен.

Джамал обаче мечтае за друг противник. Това е чешкият самурай Иржи Прохазка, който нокаутира Александър Ракич през април тази година. Хил вече имаше резерви относно стила на Иржи в миналото. Сега той отново напомни аргументите си и започва да лобира за битка с Прохазка на турнира UFC 303.

За чешкия самурай това предизвикателство най-вероятно ще бъде безсмислено, защото Иржи върви към титлата. Алекс Перейра вече даде зелена светлина за битка с него, така че Хил ще трябва да търси друг противник, а не Прохазка.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес