Зареждане

Дейна Уайт: Путин на UFC събитие ? Добре е дошъл

Дейна Уайт: Путин на UFC събитие ? Добре е дошъл
Публикувано на: Юни 3, 2024 в 02:00 ч
Главният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт каза, че за тях ще бъде чест, ако руският президент Владимир Путин посети събитие на UFC.

Говорейки пред репортери след UFC 302, оглавен от руската суперзвезда Ислам Махачев, който запази титлата си в лека категория срещу Дъстин Порие, шефът на UFC беше попитан каква би била реакцията му, ако Путин посети хипотетично UFC събитие в Русия, точно както направи Доналд Тръмп в Щатите.

Докато Путин е персона нон грата в САЩ (и всъщност в останалата част от западния свят) поради ситуацията в Украйна, Уайт ясно даде да се разбере, че ще бъде добре дошъл на всяко събитие, което организират в Русия. Доналд Тръмп е редовен участник в UFC. Роденият в Ню Йорк е много добър приятел с Дейна Уайт и голям фен на промоцията.

Руският президент Владимир Путин е истински майстор на бойните изкуства и притежава черен колан по джудо и е тренирал самбо. 71-годишният Путин беше награден с почетен черен колан по таекуондо от Световната федерация по таекуондо през 2013 г. (който беше отнет от федерацията през 2022 г. след руското нахлуване в Украйна).

"За нас ще бъде чест всеки президент на държава да присъства на наше събитие. Ако имаме събитие в Русия, то тогава съм сигурен, че президентът на страната ще бъде повече от добре дошъл да дойде.“, каза той пред репортери след UFC 302.

За последен път UFC направиха събитие в Русия през ноември 2019 година. Тогава те гостуваха в Москва, където Забит Магомедшарипов оглави събитието и победи Калвин Кейтър.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес