Зареждане

Чарлз Оливейра прегази Тони Фъргюсън

Чарлз Оливейра прегази Тони Фъргюсън
Публикувано на: Декември 13, 2020 в 07:11 ч
Опасният бразилец Чарлз Оливейра не даде никакви шансове на бившият шампион в лека категория Тони Фъргюсън. Двамата споделиха клетката в подглавната битка на UFC 256, което се провежда в Лас Вегас. Фъргюсън беше фаворит в срещата, но с нищо не успя да докаже, че заслужава да победи. Той дори не беше близо до победата.

В първия рунд двамата си размениха тежки попадения, след които бразилеца пренесе битката на земята. Там той беше в свои води и не спираше да вкарва тежки удари и заплашваше със събмишън. В края на рунда Оливейра приложи armbar, но Тони отказа да се предаде и вероятно бразилеца му счупи ръката. Видя се, че Тони има проблем с тази ръка и рядко я ползваше.

Следващите два рунда протекоха изцяло под диктовката на бразилеца, който не искаше да рискува с битка в стойка и пренасяше боя на земята. Оливейра правеше каквото си иска на земята с Фъргюсън и записа над 10 минути контрол в битката. В крайна сметка Тони не успя да се противопостави с нищо на Оливейра и боя стигна до решение. Съдиите отсъдиха доминантно в полза на бразилеца - (30-26, 30-26, 30-26).

Това е 8-на поредна победа за Оливейра, която е най-голямата в кариерата му и ще го вкара в топ 3 на лека категория. Без съмнение Чарлз най-много заслужава да се бие за титлата след такава победа. Тони от своя страна навлезе в серия от 2 поредни загуби и явно Хабиб Нурмагомедов беше прав, че Тони е приключен за голямата игра.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес