Зареждане

Боец на UFC даде 45% от приходите си за данъци след UFC 293

Боец на UFC даде 45% от приходите си за данъци след UFC 293
Публикувано на: Септември 17, 2023 в 15:00 ч
Боецът на UFC в лека категория Джон Макдеси разкри, че се е разделил със сериозна част от заплатата си.

Макдеси се би срещу Джейми Мъларки на UFC 293, което се проведе преди седмица в Сидни, Австралия. Джон загуби битката с решение на съдиите. Сега той се оплаква, че голяма част от заплатата му отишла за множество данъци.

Най-голямата такса е абсолютно безумните 45% чуждестранни федерални данъци. В социалните мрежи Макдеси показа документ, който потвърждава, че неговата заплата е намаляла от $58 000 до $28 461 долара. Това е загуба от близо $30 000 долара.

„Пожертвах целия си живот за този спорт и заложих всичко на карта. Проклетото австралийско правителство и съдиите ме ограбиха доста лошо.“, написа Макдеси.

По-голямата част от загубите на Макдеси идват от федерален данък, който изяде 45% от печалбите му, но феновете онлайн бързо посочиха пътни разходи на обща стойност $2428,75. Всъщност UFC покрива разходите за билети на бойците, както и на 1 човек от техния ъгъл.

Ако даден боец иска да вземе още хора за своя ъгъл, тогава билетите ги плаща самият боец, а не UFC. Други 743.03 отидоха за медицински разходи, което отново накара феновете да се запитат защо UFC таксува бойците за медицински разходи.

Боецът в лека категория Чейс Хупър даде известна представа за удръжките, разкривайки, че бойците са отговорни за медицинските разходи, свързани с получаването на лиценз в определен щат или държава.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес