Зареждане

Бившата шампионка по жиу-жицу Габи Гарсия се завръща в ММА на 25 април

Бившата шампионка по жиу-жицу Габи Гарсия се завръща в ММА на 25 април
Публикувано на: Март 14, 2024 в 15:00 ч
Бившата състезателка на RIZIN Габи Гарсия ще се завърне в света на ММА през април.

Бившата шампионка по жиу-жицу беше едно от най-големите имена в женския ММА в продължение на няколко години през 2010-те. Това важи и в буквалния смисъл на думата, тъй като Габи Гарсия е висока 180 см и в бойната си кариера е тежала доста над 90 кг. През по-голямата част от кариерата си тя се състезаваше в RIZIN, като в периода 2015-2018 г. записа пет победи в промоцията.

След победата със спиране на играта над Барбара Непомусено в RIZIN 14 обаче Габи Гарсия излезе в почивка. През следващите няколко години бразилката се състезава в няколко турнира по жиу-жицу, което не е изненада. Преди кариерата си в ММА Гарсия е многократна шампионка на ADCC.

Пет години след последния си двубой Габи Гарсия е готова да се завърне в света на ММА. Самият двубой беше обявен в Instagram както от бразилката, така и от Centurion MMA. На 25 април Гарсия ще се завърне в клетката, за да се изправи срещу бившата си опонентка Барбара Непомусено. В първия им двубой през 2018 г. бразилката отбеляза победа със събмишън за по-малко от три минути.

Непомусено не се е състезавала от тази загуба със спиране на Гарсия през 2018 г., което прави резервацията на двубоя малко странна. Все пак и двете бразилки ще се стремят да спечелят голяма победа тази пролет.

"Здравейте на всички, имам вълнуващи новини, които да споделя с всички вас." - написа Габи Гарсия в социалните мрежи, обявявайки двубоя. "Получих множество предложения, но след дълго обмисляне реших да подпиша с Centurion. Това решение не е само страхотна новина за мен, но и ще разтърси дивизиите в полутежка и тежка категория. Скоро ще разкрием повече подробности за това, но засега е време да празнуваме, защото се завръщам в ММА!"

Тя продължи:

"Когато разбрах, че първият ми бой ще бъде в Бразилия, бях изпълнена с емоции. Искам да бъда честна с всички вас - имаше моменти, в които почти се отказах от живота. Но осъзнах, че не мога да давам такъв пример на тези, които са ме подкрепяли през годините. Това завръщане е за вас, моите фенове. Вие ме подкрепяте, това е, което ме кара да продължавам, и съм истински благодарен на всеки, който ми изпрати съобщения през тези трудни месеци, и на всеки един от вас, който влиза в клетката с мен. Нека направим това заедно!"

Какво мислите за тези коментари на Габи Гарсия? Ще гледате ли завръщането ѝ на 25 април?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес