Зареждане

Биспинг за счупената челюст на Ковингтън: Това е карма

Биспинг за счупената челюст на Ковингтън: Това е карма
Публикувано на: Декември 19, 2019 в 18:12 ч
От сравнително непознат боец за две години Колби Ковингтън успя да се превърне в една от най-противоречивите фигури в ММА. Но неговата персона беше някак попарена от загубата му от Камару Усман в събота в UFC 245.

И за още по-зло стечение на нещата, бъбривия „Chaos“ накрая се оказа със счупена челюст. Някои хора с удоволствие гледаха как Ковингтън страда, а за Майкъл Биспинг тази тежка травма е карма.

Вижте също: Вижте моментът, в койт Усман счупи челюстта на Ковингтън

„Той дори каза, че Марти Фейкнюзман ще пие през сламка, защото щял да му счупи челюстта“, каза Биспинг на неотдавнашен епизод на подкаста „Belevei You Me“. „Това е то кармата. Точно това е. Спирането от страна на рефера беше правилно. Марк Годар свърши добра работа, бъркането в окото беше истинско. Като цяло беше страхотен двубой."

Сега Ковингтън е принуден да се възстановява за минимум шест месеца заради счупената си челюст. Биспинг смята, че времето за възстановяване може да не е толкова дълго, обаче психологическият ефект от него може да не изчезне скоро.

„Не съм сигурен колко дълго е възстановяването на счупена челюст. Може да не е толкова дълго. Мисля, че той може да се върне в рамките на шест месеца ", каза той. „Но знаете ли, че истинското възстановяване от възстановяването от счупена челюст е психичната страна на нещата. Знаете ли какво имам предвид? Тъй като това донякъде инструмента, с който си изкарваш парите. Знаете как хората често казват: „О, брадичката никаква му я няма.“

„Но когато сте счупили челюстта си, историята показва, че тя става по-податлива на счупване отново. И това няма как да не ти повлияе на психиката.

„И следващия път когато трябва да се влиза в размени, ще бъде доста по-боязлив, защото последния път е завършил със счупена челюст“, добави той. „И ако започне челюстта да се чупи често, а вие сте боец, с кариерата ви е свършено."

Духът на Ковингтън обаче изглежда далеч не е пречупен от загубата, поне според неговия треньор от American Top Team, Дан Ламбърт.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес