Зареждане

Българските ММА бойци спечелиха 18 медала от Европейското първенство в Белград

Българските ММА бойци спечелиха 18 медала от Европейското първенство в Белград
Публикувано на: Април 8, 2024 в 10:53 ч
Националният отбор на България по ММА за мъже, жени и младежи приключи участието си на Европейското първенство в Белград с два сребърни и 6 бронзови медала. С тях спечелените от българските ММА бойци медали от всички възрастови групи стават общо 18.

Европейски вицешампиони и сребърни медалисти в своите категории станаха Ивелин Минев (61.2кг, младежи) и Георги Христов (120.2кг, мъже).

С бронзови медали се окичиха Теодора Узунова (56.7кг младежи), Ангел Алиев (52.2кг младежи), Петър Недков (65.8кг младежи), Георги Петров (93кг, младежи), Драгомир Пашов (120.2кг младежи) и Виктор Иванов (70.3кг, мъже).

Освен осемте спечелени медала, други девет българските национали успяха да достигнат до класиране сред най-добрите 8 в категориите си - Росен Василев (56.7кг, младежи), Светослав Иванов (65.8кг, младежи), Ангел Янков (70.3кг, младежи), Кристиян Канев (77.1кг, младежи), Благовест Димитров (83.9кг, младежи), Спас Хаджиев (93кг, младежи), Костадин Христов (70.3кг, мъже), Божидар Иванов (77.1кг, мъже) и Никола Иванов (93кг, мъже).

“Европейското първенство в Белград се оказа най-големия ММА форум организиран някога в Европа. В рамките на 10 дни, Международната федерация по ММА - IMMAF, успя да проведе съревнования и да определи най-добрите бойци на Европа във всички възрастови групи, като най-малките състезатели бяха на 12 години.

Радвам се, че отново показахме на всички, че в БФММА работим правилно, като не спираме да се развиваме и да създаваме шампиони и атлети на световно ниво. Успяхме да извоюваме общо 18 медала, включително две европейски титли. Играхме на други два финала, в единия от които на 100% бяхме ощетени от съдиите. Класирахме България на 4-то място в отборното класиране при възрастовите групи под 18 години.

Един медал не ни достигна да направим същото и при мъжете. Като председател на БФ ММА, поздравявам всички състезатели, треньори, председатели на клубовете членуващи в БФ ММА, членовете на Управителния съвет, както и всички които ни подкрепят и са съпричастни към нашата дейност, за добре проведената подготовка и отличното представяне на Европейското първенство в Белград” - каза председателят на БФММА и бивш боец на UFC - Станислав Недков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес