Зареждане

Арестът на ММА треньора за убийство не било изненада

Арестът на ММА треньора за убийство не било изненада
Публикувано на: Юни 3, 2020 в 07:36 ч
Когато известния треньор Владимир Осия бе арестуван по подозрение за организиране на поръчково убийство миналата седмица, местните бойци и ММА организатори се застъпиха за него. Някои други бойци обаче споделиха, че новините изобщо не били изненадващи за тях.

Вижте също: Арестуваха ММА треньор на годината заради мокра поръчка

Руският ММА боец Артьом Тарасов сподели как това бил пример за криминалната мрежа в руските бойни спортове.

"Владимир Осия има много шампиони, най-известният от коиот е Магомед Исмаилов," сподели Тарасов. "Осия тренира много хора, тъй като е инструктор по бойно самбо, а след това се премести и в ММА заедно с Исмаилов. Неговото задържане не ме изненадва, защото светът на ММА е такъв, че има много престъпници, включително и известни треньори с обещаващи състезатели не са изключение."

Миналата седмица Осия и трима заподозрени бяха арестувани заради убийството на бизнесмена Николай Леонов, който бе застрелян миналата година. След арестуването на Осия служителите открили голям пакет с неизвестен бял прах край сградата на апартамента, където живее, който той уж хвърлил от прозореца. Веществото се оказало 1,8 килограма кокаин.

35-годишният Осия е известен треньор и бе избран за най-добър ММА треньор на Русия през 2016-та, както и почетен треньор на Русия - най-високото призвание за треньор - през 2019-та.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес