Зареждане

Анатолий Малихин иска битка с Франсис Нгану, но шефът на ONE Championship - не

Анатолий Малихин иска битка с Франсис Нгану, но шефът на ONE Championship - не
Публикувано на: Юни 12, 2024 в 12:00 ч
Въпреки че е първият световен шампион по ММА в три дивизии едновременно, Анатолий Малихин далеч не е познат в света на бойните спортове. Сблъсъкът с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану обаче може да промени това.

Свпечатляващ рекорд от 14-0 и 100% успеваемост при финишите Малихин се утвърди като един от най-страховитите противници на ONE Championship в три различни дивизии. Започвайки със спечелването на временния пояс в тежка категория, Малихин неминуемо размени временната си титла за безспорно злато срещу бившия крал на дивизията Арджан Булар - но не и преди да стане шампион в две дивизии с най-значимия нокаут над Рейниер де Ридер, за да спечели титлата в полутежка категория. 

Твърдо решен да запише името си в историята, Малихин слиза с две теглови категории надолу и предизвиква де Ридер за титлата в средна категория на ONE 166 в Катар. Въпреки че вторият път му отне малко повече време, резултатът беше същият. Малихин завърши опонента си в третия рунд, за да получи третата си титла. 

По време на неотдавнашно интервю за MMA Fighting Малихин се спря на потенциален мач с Нгану, като предположи, че той може да бъде "голям проблем" за бившата суперзвезда на UFC, към момента боец на PFL. 

"Мога да кажа, че моите силни страни са, че се движа по-добре от него, а също така правя страхотни удари в тялото", каза Малихин чрез преводач. "Мисля, че на крака бих бил голям проблем за него."



Главният изпълнителен директор на ONE няма интерес да види Малихин срещу Нгану

Битка между Анатоли Малихин и Франсис Нгану би била огромна възможност за 13-годишната промоутърска организация, която продължава да се бори за своето парче от баницата на американския пазар, но основателят и главен изпълнителен директор на ONE Championship Чатри Ситиодтонг не изглежда да е страшно заинтересован от суперсблъсъка в тежка категория.

Коментирайки потенциалния сблъсък, Ситиодтонг даде да се разбере, че пречките за кръстосано събитие с PFL не са проблем. Въпросът е, че той просто не вярва, че Нгану ще бъде голямо предизвикателство за неговата звезда в три дивизии. 

"Не мисля, че ще бъде конкурентен", каза Ситиодтонг. "Франсис има сила за нокаут с един удар, страхотни удари, но няма игра на земя. Искам да кажа, че наистина той има син колан на ниво жиу-жицу и няма борба. Анатоли ще го свали на земята на мига. Не мисля, че ще бъде конкурентен, просто ще бъда много откровен, и говоря като човек, който цял живот се занимава с бойни изкуства. Опитвам се да бъда възможно най-обективен, а аз се занимавам 40 години с муай тай и 15 години с жиу-жицу. Просто говоря от личен опит и се опитвам да бъда обективен.

Всички знаем, че във всички различни теглови категории борбата е единствената дисциплина, която ти позволява да диктуваш къде да се проведе битката. Ако борецът иска да запази боя в стойка, той го запазва. Ако той иска да те събори, ще те събори, особено борец от световна класа - борец от руския национален отбор като Анатоли Малихин. Но ние винаги сме били отворени за комбинирано организиране на състезания."


Преди да подпише с PFL, Нгану се срещна със Ситиодтонг, за да изработи потенциална сделка. В крайна сметка ONE се оттегли от масата за преговори, като главният изпълнителен директор отбеляза, че той и "The Predator" не са напълно съгласни по "нефинансови въпроси".

Като се има предвид, че мина повече от година, откакто Нгану подписа с PFL, и той все още не е направил дебюта си в Smart Cage, някак си изглежда, че Ситиодтонг е направил правилния ход. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес