Зареждане

Александра Тончева срещу Камила Риварола на 18 ноември в XFN

Александра Тончева срещу Камила Риварола на 18 ноември в XFN
Публикувано на: Ноември 13, 2018 в 12:14 ч
Световната и европейска шампионка по ММА Александра Тончева ще изиграе третия си професионален двубой тази неделя в Братислава на галата XFN. Опонент на българката ще бъде шведката Камила Риварола (https://www.tapology.com/fightcenter/fighters/150078-camila-rivarola), която има 2 победи на професионалния ринг и не познава загубата. Двубоят ще се проведе в категория “сламка”, до 52.2 кг., и ще бъде бъде включен в предварителната карта на ивента с главно събитие сблъсъкът между Карлос Вемола и Моис Римбон, съобщават от клуб Десант.

Преди да премине при професионалистите Риварола, както и Алекс, бе непобедена при аматьорите. Любопитното е, че шведката има победа над настоящата европейска и световна шампионка по ММА и нейна сънародничка Анна Аствик. Риварола живее и тренира във Франция в “Snake team”, който се ръководи от бившия топ-състезател по кикбокс и ММА Сирил Диабате.
 
 
Александра Тончева премина при професионалистите през 2017 г. след изключителна кариера при аматьорите. В първия си двубой през месец април миналата година нашето момиче се изправи срещу шампион на RIZIN категория “атом” Канна Асакура и загуби по точки от японката. Последваха няколко провалени в последния момент срещи, включително и в САЩ, през което време Алекс записа участие в топ-турнири по граплинг, печелейки престижни отличия. Във втората си професионална изява варненката се изправи срещу друга именита наша състезателка, Анита Доганова, през август тази година на галата на МАКСФАЙТ в Св. Влас. Алекс демонстрира изненадваща тактика и игра само в стойка с техничната Доганова, което и донесе единодушно съдийско решение.
Както досега, подготовката на българката се води в клуба й ДЕСАНТ във Варна под ръководството на дългогодишния й треньор Николай Добруджански. Плюс за нея е, че за двубои ден по-рано се готвят още трима представители на един от най-успешните български клубове и обортите са на най-висока степен.

Пожелаваме успех на Алекс в неделя и стискаме палци за убедителна победа!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес