Зареждане

Александър Поветкин планира завръщане на ринга

Александър Поветкин планира завръщане на ринга
Публикувано на: Април 2, 2024 в 02:00 ч
Напоследък в професионалния бокс се появи интересна тенденция.

Отдавна пенсионираните ветерани се завръщат на ринга. Битката между Майк Тайсън и Джейк Пол беше обявена наскоро, а Мани Пакиао скоро ще се бие срещу Буакау Банчамек. И сега се появи информация, че Александър Поветкин е решил да поднови кариерата си. Първоначално руснакът много внимателно оцени перспективите за възобновяване на кариерата си.

Здравето наистина се превръща в основна опасност за по-възрастните боксьори. Първо, възстановяването след битки става много по-продължително и проблематично. Второ, по време на самата битка скоростта и рефлексите вече не са достатъчни. Следователно броят на пропуснатите попадения се увеличава значително.

Александър обаче е готов да рискува и потвърди, че ще се върне на ринга. Той отбеляза, че дори е намислил противник за завръщането си:

„Разбира се, наистина искам да се върна. Здравето все още не ми позволява, но много скоро ще стане. Искам да се срещна на ринга с Дилиън Уайт, от когото загубих последния път.”, сподели Поветкин.

Поветкин е с рекорд 36–3–1 в бокса и за последно се би в края на март 2021 година. Тогава той загуби от Дилиън Уайт, след като 7 месеца по-рано го беше победил.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес