Зареждане

Алджамейн Стърлинг отложи двубоя си срещу Хенри Сехудо

Алджамейн Стърлинг отложи двубоя си срещу Хенри Сехудо
Публикувано на: Януари 11, 2023 в 06:22 ч
Шампионът в категория петел на UFC Алджамейн Стърлинг лекува контузия, която ще отложи очакваната му битка срещу Хенри Сехудо.

Стърлинг за последно защити титлата си срещу Ти Джей Дилашау на UFC 280. Оттогава той намекна, че ще прекара известно време далеч от битките, но този план изглеждаше че ще се промени на фона на слуховете за битка със Сехудо.

Докато Стърлинг срещу Сехудо изглежда следващата битка за титлата, срещата не бе официално обявена. Това породи спекулации защо обявяването на двубоя е отложено.

Сехудо и неговият мениджмънт казаха, че битката е „уговорена сделка“, въпреки че нямаше официален договор. Стърлинг разкри, че контузия на бицепса му е причината битката вероятно да не се проведе на UFC 285 на 4 март.

По време на скорошен интервю в канала си в YouTube, Стърлинг даде актуална информация за завръщането си в UFC 285.

„Важно е дали мога отново да се състезавам с този скъсан бицепс“, каза Стърлинг. „Преминавайки през още един тренировъчен лагер със скъсан бицепс, срещу човек, който е по-силен в борбата, който ще използва борбата си повече... Ще ми трябва този бицепс, за да се състезавам на 100%. И не приемам Хенри Сехудо лековато... реалистично ли е да се бия през март? Не мисля.“

Стърлинг не каза колко време ще му трябва, за да се възстанови напълно от контузията на бицепса си. Той каза, че се е туширал контузията в навечерието на битката с Дилашау, но е избрал да не я лекува напълно преди UFC 280.

Въпреки признанието на Стърлинг, Сехудо се завръща в залата и започва тренировъчен лагер. Той отново влезе в групата за тестване на USADA миналата година след дълго отсъствие, състезавайки се последно на UFC 249.

Първоначално Стърлинг намекваше, че иска да си вземе известно време почивка. Сега, когато той вероятно ще отсъства с контузия на бицепса, организацията може да реши да направи битка за временна титлата между Сехудо и друг топ претендент.

UFC 285 няма резервирано основно събитие към момента. След коментарите на Стърлинг е много вероятно да се каже, че битка със Сехудо няма да се случи през март.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес