Зареждане

Адесаня: Ще ви припомня защо съм царят на средната категория

Адесаня: Ще ви припомня защо съм царят на средната категория
Публикувано на: Март 7, 2021 в 17:22 ч
Снимка: Stuff.co.nz
Стремежът на Израел Адесаня за доминация в горната категория завърши в UFC 259, но не с гръм и трясък. Шампионът на UFC в средна категория се проведе тактическа битка с шампиона в полутежка категория Ян Блахович, който държеше нещата здраво и заслужи победа с единодушно решение 49–46, 49–45, 49–45.

Вижте също: Ян Блахович надхитри Израел Адесаня и остана шампион

Адесаня прие загубата смирено и отдаде пълно уважение на Блахович и неговия отбор, които удариха спирачки на мераците му да стане двоен шампион и в да се изправи срещу Джон Джоунс в супер двубой за супер пари.

„Загубите са част от живота и загубите са нещо, с което се справям от време на време“, каза Адесаня по време на пресконференцията след битката. „Това е просто е първата ми в ММА. Така стоят нещата. Щом ще губя от някого, от кого по-добър от човек като Ян? Той е класен шампион, готин пич, много приятен човек. Човек, който има страхотна история. Той беше на път да бъде уволнен от компанията, но се завърна се и доминира и стана шампион в полутежка категория, а след това нанесе и първата ми загуба? Да, ако трябваше да загубя от някого, радвам се, че загубих от него.

Тази вечер загубих битката от по-добрия боец. По-хитрия боец. Но не беше яко пребиване или нещо такова."


Що се отнася до това дали Адесаня съжалява за решението да се качи нагоре в категориите, когато е могъл да остане в средната и да не наруши перфектната си статистика, ето какво казва той:

"Няма съжаление", каза Адесаня. „Както казах, чувствам, че боксът или моделът на бокса са нарочили, че е нещо много лошо да се загуби. Да, гадно е да губиш, не ме разбирайте погрешно, но не е края на света. Както казах, в миналото съм губил и преди. И един от моите приятели - BDK, почивай в мир - каза „Много пъти съм губил, но оставам непобеден.“ Аз и екипът ми се вълнуваме да се приберем и да работим по някои малки детайли.

Ще ме видите отново в полутежката категория занапред. В момента имам дивизия, която трябва да доминирам. Ще ви припомня защо аз съм царят на средната категория."

Вижте също: Какво следва за Израел Адесаня след UFC 259?

Веднага след битката Адесаня каза, че се чувства така, сякаш това не е най-доброто му представяне.

"Честно казано, можех да спечеля тази битка", каза той. „Но тази вечер той изигра по-добър мач и беше по-добрият боец тази вечер. Това е. Той ме уважаваше, аз го уважавах и ние се представихме страхотно. Не съм с разбито сърце. Мразя да губя, не ме разбирайте погрешно. Но аз не съм като 'Боже мой. Шибано е, той наистина ме изложи пред всички. Край!' Не, почувствах, че се представих добре за себе си. Представих добре отбора си. Но сега се връщаме към дъската с плановете и това е някак забавно. След това ще се издигна отново като феникс, какъвто съм. "
 
В крайна сметка Адесаня се извини на феновете си, но даде ясно да се разбере, че това ще бъде просто ускорение по пътя към по-голяма слава.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес