Зареждане

Ян Блахович надхитри Израел Адесаня и остана шампион

Ян Блахович надхитри Израел Адесаня и остана шампион
Публикувано на: Март 7, 2021 в 07:42 ч
Опитният ветеран Ян Блахович записа 1 от най-големите победи в своята кариера. 38-годишния шампион в полутежка категория заложи титлата си срещу Израел Адесаня, който е шампион в средна категория. Двамата оглавиха UFC 259, което се проведе в Лас Вегас.

Битката между двамата беше много интересна и първите 3 рунда се проведоха изцяло в стойка. Адесаня се справи доста добре и вкарваше ритници във водещия крак на Блахович. Ян не му отсъптваше и беше трудно да се каже кой води в тези 3 рунда.

Вижте също: Какво следва за Израел Адесаня след UFC 259?

Мнозина смятаха, че след първите 3 рунда Блахович губи с 1 рунд. В последните два рудна обаче опита на Блахович си каза думата. Той успя да вкара тежък удар на Адесаня в 4-тия рунд, след което пренесе битката на земята. Ян доминираше до края на рунда и без съмнение го спечели.

В последния рунд Адесаня започна много добре и пресираше. Блахович обаче успя да го надхитри и отново го събори. Ян отново доминира до края на рунда, а в последните секунди вкара чукове в главата на своя съперник.

Блахович спечели последните два рунда без никакво съмнение. Всички знаем, че последните два рунда са шампионски и тежат най-много в картите на съдиите. След 25 минути битка съдиите бяха единодушни в полза на Блахович - (49-46, 49-45, 49-45).

С тази победа Блахович записва първа защита на титлата и навлиза в серия от 5 поредни победи. Адесаня от своя страна не успя да стане двоен шампион и инкасира първа загуба в ММА. Той се разделя със серия от 20 поредни победи.

В интервюто след битката Блахович изяви желание да брани титлата си срещу Глоувър Тейшейра, който е безспорен претендент. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес