Зареждане

Завръщането на Alexander Shlemenko

Завръщането на Alexander Shlemenko
Публикувано на: Октомври 21, 2016 в 18:00 ч
 
Руският боец Alexander Shlemenko бе в серия от девет поредни победи, преди да се изправи срещу Maiquel Falcão за вакантния пояс на Bellator в средна категория. Той успя да грабне титлата, а след това и да я защити три пъти.


След това Shlemenko взе решение да се придвижи нагоре за среща с легендата Tito Ortiz, срещу когото обаче претърпя загуба за по-малко от две минути и половина. В следващия си двубой, той загуби пояса си срещу Brandon Halsey за едва 35 секунди.

В следващия си мач от Bellator руснакът победи Melvin Manhoef, но победата му бе анулирана, след като той даде положителен допинг тест. Освен това, Shlemenko бе назакан за три години и глобен с 10 000 долара. Той оспори наказанието в съда, а междувременно се би два пъти с Vyacheslav Vasilevsky в M-1 Global, печелейки и двете срещи. През юли съдът отмени наказанието на Shlemenko, отново позволявайки му да се бие на територията на Северна Америка.

На Bellator 162 руснакът ще се изправи срещу Kendall Grove, а в едно от скорошните си интервюта, той сподели очакванията си за двубоя.

“Тук съм и съм отново готов да направя шоу в този двубой. Bellator е моят дом в САЩ. Зная добре как да се бия срещу толкова високи съперници. Ще ви покажа точно как се прави. Точно в момента не тренирам заедно с Alexander Volkov, но съм правил много спаринги с него и зная какво е да си срещу съперник, който има подобно предимство в ръста.”

“Искахме да намерим спаринг партньори, наподобяващи Kendall Grove, но е трудно в тази категория да откриеш някого, който е висок колкото него. Някои от високите момчета тук са левичари, но Grove не е. Други са от тежка категория и се движат много по-различно от него.”

Той коментира и своето наказание и времето, в което нямаше как да се подвизава на територията на Северна Америка.

“Беше много трудно за мен, най-вече от психологическа гледна точка. Сега трябва да преодолея това и да се завърна. Трябва да докажа себе си пред всички, които се съмняваха в мен. Трябва да взема всичко, което ми бе отнето. А след това, разбира се, искам да си взема обратно пояса.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес