Зареждане

За Henderson двубоят с Thomson не е нищо по-различно

За Henderson двубоят с Thomson не е нищо по-различно
Публикувано на: Декември 22, 2013 в 10:45 ч

След като Benson Henderson загуби титлата си срещу Anthony Pettis в UFC 164, беше ясно че бившия вече шампион трябва да си заслужи нов двубой за титлата, тъй като това беше втора среща и на двамата, от които все победител беше Pettis.

В момента обаче Pettis е с контузено коляно и Henderson има насрочена среща с Josh Thomson в UFC on FOX 10 - двубой, в който ще се реши кой ще бъде следващия претендент за титлата. Според логиката, ако Benson победи на 25-ти януари, той ще се изправи за трети път срещу Pettis.

Ето какво каза и Henderson за ситуацията.
 
"За съжаление няма какво толкова да ви кажа, освен че за мен това е поредния двубой. Няма значение дали това е първият двубой в UFC или първият двубой от главните срещи, наистина няма значение. Хората ме питат как ще се завърна. Двубоят си е двубой. Ще изляза за него добре подготвен и ще покажа на какво съм способен, както винаги правя. Винаги съм 100% готов и подготвен. Винаги тренирам така и излизам така."

Наистина ли при толкова голям залог, настроението на Henderson е като за поредния му двубой? Все пак наградата за победителя е нов шампионски двубой.
 
"Това определено го имам като мисъл в главата, но се стремя да не се сещам толкова за това. Когато си в определен етап от кариерата си, даваш толкова много интервюта, че всеки път когато те питат какво мислиш за червения цвят постоянно, съвсем скоро всичко, за което си мислиш ще е червеният цвят. Постоянно поставят тази тема и психиката ми се променя. Искам да се върна обратно към простичките неща, защото тези работи не са от значение. Фокусирам се само върху следващия ми опонент и това е Josh Thomson, а аз ще го пребия лошо."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес