Зареждане

UFC ще пробие и в Япония

UFC ще пробие и в Япония
Публикувано на: Февруари 2, 2009 в 10:52 ч

Минаха повече от 8 години след като UFC за последно посети Япония, но президента на MMA състезанието Dana White заяви, че страната на изгряващото слънце влиза в бъдещите планове на организацията.

"Японския пазар винаги е бил много важен за мен", каза White. "Там е много трудно място за правене на бизнес. Но да го *****. Ще го направим така или иначе. Никой няма да ме спре да отидем в Япония."

Докато White не спомена конкретни планове за състезание по смесени бойни изкуства там, той спомена три свободни боеца от Япония, които вероятно ще дойдат в UFC.

На първо място в списъка е K-1 и Shooto ветеранът Norifumi "Kid" Yamamoto (17-1).

"Фен съм на Yamamoto от много време," каза White. "Ще се радвам ако дойде тук."

Yamamoto, който за последно се би през декември, 2007-ма, най-вероятно ще се състезава в WEC. В момента има 14 предни победи, които включват имена като  Genki Sudo, Caol Uno, Royler Gracie и Jeff Curran.

Според White японецът също имал интерес за трансфер в САЩ.

dana white ufc mma смесени бойни изкуства


"Има два двубоя, които остават от договора на Yamamoto с K-1 и той ми каза, че мечтата му е да прекрати кариерата си тук при нас," каза White. "Така че ще се радвам това да стане."

White спомена и 33 годишният UFC ветеран Uno (25-11-4) и 22 годишният златен олимпийски медалист по джудо Satoshi Ishii като вероятни нови състезатели.

"Харесвам Caol Uno," каза White. "Той винаги е бил част от UFC. И да, говорихме и с него, както и с Ishii."

Uno винаги е излизал срещу най-добрите бойци на света през 12 годишната си кариера. Ветеранът от K-1, UFC и Shooto има победи над Mitsuhiro Ishida, Ivan Menjivar, Rich Clementi, Din Thomas, Yves Edwards, Fabiano Iha, Rumina Sato, Dennis Hallman и Hayato "Mach" Sakurai, както и много други.

Uno има статистика 3-3-1 в UFC, където се състезава от 2001 до 2003, както и равен с шампиона в леката категория BJ Penn в UFC 41.

Ishii е в тежката категория и в момента търси къде да направи дебюта си в смесените бойни изкуства. Джудоката спечели златен медал в категория над 100 килограма на летните олимпийски игри в Бейжинг, Япония.

ММА България - смесени бойни изкуства

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес