Зареждане

Три MMA бойци в класацията на ESPN за най-популярните спортисти

Три MMA бойци в класацията на ESPN за най-популярните спортисти
Публикувано на: Май 31, 2017 в 10:25 ч
 
Когато мислите за най-известните спортисти в целия свят, кой от тях влиза в съзнанието ви и се нарежда на върха?
 
Класацията за най-известните спортисти със сигурност ще зависи от вашите предпочитания и интерес към даден спорт. Ако четете това, смесените бойни изкуства са един от спортовете, които ви харесва да гледате. Колко сте запознати обаче и с другите спортове - футбол, крикет и баскетбол?
 
ESPN туко-що пуснаха класацията си World Fame Top 100, която класира атлетите по тяхната световна популярност.
 
Аналитичният директор на ESPN Ben Almar създава формула основаваща се на публичното одобрение на спортистите, последователите им в социалните мрежи (Facebook, Instagram, Twitter) и търсенето им в глобалната мрежа, за да съставят списъка World Fame Top 100.
 
Заплатите на атлетите не са част от формулата, тъй като различните спортове имат различни размери на заплащане, като някои спортове за ограничени в тази насока, докато други не са. 
 
Представяме Ви първите 10 имена в класацията:
 
1. Cristiano Ronaldo
2. LeBron James
3. Lionel Messi
4. Roger Federer
5. Phil Mickelson
6. Neymar
7. Usain Bolt
8. Kevin Durant
9. Rafael Nadal
10. Tiger Woods


 
Най-високо класираната MMA звезда в тазгодишната класация е Ronda Rousey, която е поставена на 16-а позиция, следвана от Conor McGregor, който е класиран под №25. Anderson Silva е третият и последен MMA боец в списъка, той е поставен под №39.
 
Пенсионираните спортисти не бяха включени в класацията, поради което Floyd Mayweather, който бе на 26-а позиция през 2016г., не беше включен в списъка.
 
Дали класирането и бойците в него ви изненадаха? Има ли имена, които сте изненадани да не видите вътре? Споделете вашето мнение в секцията за коментари.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес