Зареждане

Свалянето на килограми е по-опасно от стероидите в ММА

Свалянето на килограми е по-опасно от стероидите в ММА
Публикувано на: Април 29, 2017 в 07:02 ч

Драстичното сваляне на килограми преди кантар и стероидите са двата най-големи проблема в ММА, но легендарният рефер, John McCarthy твърди, че свалянето е по-опасно за бойците от допинга.

McCarthy смята, че много по-застрашаващо живота на бойците е рязкото сваляне на много килограми за влизане в категория.
 
"Няма двубой, в който боец е със застрашен живот, заради стероиди до толкова, колкото е застрашен по време на сваляне на килограми.

Почти всички бойци минават през рязко сваляне на килограми, което има пагубно въздействие върху здравето им. Резултатите се появяват напред с времето."

Khabib Nurmagomedov бе последния боец, който претърпя сериозни здравословни проблеми по време на свалянето. Руснакът трябваше да се бие с Tony Ferguson, но бе приет в болница часове преид кантара, заради рязкото сваляне на килограми. По-късно Nurmagomedv призна, че за малко да загуби живота си.

McCarthy е на мнение, че бойците трябва да свалят по някое друго кило, но нещо трябва да се направи преди да е станало късно.
 
"Трябва да има доктор, който да им каже, че не могат да свалят повече от няколко килограма.

За момента няма смъртен случай от свалянето на килограми в UFC, но имаме сериозен проблем. Това обаче трябва да се ограничи. Ако не го ограничим ще виждаме много екстремни случаи, в които всеки ще се опитва да бъде по-големия боец в категория за по-малки."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес