Зареждане

Scot Coker обяви униформите на UFC за незаконни

Scot Coker обяви униформите на UFC за незаконни
Публикувано на: Юни 27, 2017 в 07:38 ч

Bellator може и да нямат толкова талантливи бойци, колкото в UFC, но със сигурност имат един голям плюс - свобода за спонсорирането на бойци. Нещо, което и UFC имаха донякъде, преди да подпишат ексклузивната сделка с Reebok.

Затова не е изненада, че президентът на Bellator, Scott Coker изтъква този плюс, как сделката с Reebok всъщност е стимулирала повече бойци да сменят организацията.
 
"Те са независими атлети с договор," сподели наблюденията си Coker. "Как точно ги принуждават да носят униформи, все още не ми е ясно. Това трябва да незаконно в трудовото право. Защо ти налагат да носиш само един определен спонсор? Задължен си да носиш една определена униформа, докато се биеш? Според мен е правилно да си поучават пари от спонсори, които самите бойци избират. Ако Ryan Bader успее да си уреди 1 милион долара от негови спонсори, още по-добре за него."

Bader е един от последните бойци, които замениха UFC с Bellator и веднага разкри, че прави 3 до 4 пари повече заради спонсорите. В Bellator 180 всичките спонсорски лога, представляваха пари, които отиват директно в джобовете на бойците.

А дали Bellator ще искат част от тях?
 
"Не," категоричен бе Coker, като дори обвини UFC, че са отказали доста спонсори заради въведените от организацията такси. "Те съсипаха спонсорите, тъй като наложиха такси за спонсорство - всеки, който искаше да спонсорира даден боец, трябваше да плати определена такса на UFC."

Договорът на UFC с Reebok изтича след няколко години, така че със сигурност това не е първата нападка на Coker по тази тема.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес