Зареждане

Бивш UFC боец и бившия президент на Bellator правят нова ММА организация

Бивш UFC боец и бившия президент на Bellator правят нова ММА организация
Публикувано на: Март 15, 2024 в 11:00 ч
Гилбърт Мелендес и бившият президент на Bellator Скот Кокър се обединиха, за да създадат нова промоция на ММА.

Кокър се оттеглиот ММА след сливането на Bellator и PFL, но сега се завръща в играта. Бившият шампион на Strikeforce в лека категория Мелендес започва своя собствена промоция на ММА в Калифорния и е довел със себе си Кокър, за да му помогне. Все още не са обявени битки за събитието, но се очаква в картата да присъстват както ветерани, така и перспективни състезатели.


"След като прекарах години в битки, коментиране, анализиране, трениране, съм развълнуван да разширя приноса си към ММА в района на залива. Обединявам се с един от най-великите промоутъри в историята на бойните спортове Скот Кокър, за да ви представя Fight Night at Tech на 18 май в Tech CU Arena в Сан Хосе, Калифорния", написа Мелендес в X.

Интересно е, че Скот Кокър е решил да се върне към органнизирането на събития, въпреки че това изглежда по-скоро като регионално шоу. След сливането на PFL и Bellator Дон Дейвис предложи на Скот Кокър да остане на работа, но той реши да не се присъединява към PFL и сега вместо това ще помага на Мелендес в промоутърската му дейност.

Кокър се занимава с бойни спортове от 1985 г., когато основава Strikeforce. След това помага за ръководенето на Bellator.

Гилбърт Мелендес е 22-8 като професионален ММА боец и завършва кариерата си с пет загуби. Мелендес има 1-6 мача в UFC, като единствената му победа е срещу Диего Санчес с решение. Мелендес приключи кариерата си със загуба с решение от Арнолд Алън на UFC 239 през 2019 г. В кариерата си бившият шампион на Strikeforce в лека категория има забележителни победи над Джош Томсън, Хорхе Масвидал и Клей Гуида, наред с други.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес