Зареждане

Rory MacDonald тъжи по ранните и брутални дни на ММА

Rory MacDonald тъжи по ранните и брутални дни на ММА
Публикувано на: Септември 5, 2016 в 09:36 ч
 
ММА може да бъде наистина брутален спорт в някои моменти. Като фенове на спорта, често ставаме свидетели на зрелищни и тежки нокаути, кървави битки и страшни контузии. Въпреки това, ММА е спорт с наистина строги правила, които да гарантират поне някакви основни гаранции за сигурността и здравето на бойците. Ударите под пояса са забранени, както и бъркането в очите. Забранени са и ударите с глава, както и дърпането за косата. Списъкът е дълъг.


Разбира се, случаят не винаги е бил такъв. В своите най-ранни дни, ММА е позволявал на бойците да прилагат почти всичко, което им хрумне - от удари в слабините до дърпане на коса по време на двубой. И докато сега това се счита за опасно и неоправдано, все още има хора, които са романтично настроени към тези отминали време на любимия ни спорт.

Един от тях е новото попълнение на Bellator Rory MacDonald, който сподели в Туитър носталгията си към тези минали време на смесените бойни изкуства.

“Удари с глава, колена и ритници в главата на земята, дърпане на коса, атаки в слабините, хапене и бъркане в очите съставят всеки един истински бой при ситуация на истинска самозащита. Въпреки това, тези атаки са забранени в ММА. Ранните мачове в UFC и Vale tudo бяха невероятни, защото имахме бегъл поглед над битката без правила. Мисля, че бойците от старата школа, които се биеха под тези правила, са страхотни и изпитвам огромен респект към тях. Това са ранните и брутални дни на ММА.”

Очаква се през следващата година Rory MacDonald да осъществи своя дебют в Bellator, където той премина след като напусна UFC. Вероятно в първия си мач MaDonald ще се изправи срещу шампиона в полусредна категория Andrey Koreshkov.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес