Зареждане

Longo: Трябваше ли да забраня на Weidman да се бие?

Longo: Трябваше ли да забраня на Weidman да се бие?
Публикувано на: Февруари 16, 2016 в 07:32 ч

Ray Longo, треньорът на бившия шампион в средната категория на UFC, Chris Weidman обсъди последната битка на боеца си. Widman се би с Lyoto Machida със счупена ръка и спечели. След това излезе срещу Alessio Sakara с пукнато ребро и спечели. При последния си двубой се би с Luke Rockhold със счупено стъпало, но загуби.

Новият шампион Rockhold, пък се оказа че е имал стафилококова инфекция и е бил на антибиотици. Трудно е да се каже, че именно контузията е причина за загубата на Weidman, но Longo иска това да бъде отбелязано. И освен това заяви, че боецът е този, който взима решение да се бие или не. Въпреки това треньорът още е раздвоен дали е трябвало да позволи на Weidman да се бие или не.
 
"Той не беше в добро състояние. Имаше фрактура на стъпалото си на две места. Опитахме се да го преодолеем, но психически това му се отрази. Не можеше да тренира кардиото както трябва.

И преди се е бил с контузии. Виждал съм го как преминава през огъня и преди, но като негов треньор се чувствам много зле. Може би трябваше да поговоря повече за това с него.

След като той бе решил да се бие, какво можеше да се направи по време на лагера? Да му сложим медицински ботуш? Ами когато някой го снима и се види, че той има проблем с крака? Затова и не носи турникети. Беше кошмар. Тези бойци са и мои приятели и понякога съм в много странна позиция."

Хубавото след всичко това е, че Weidman ще получи своя моментален реванш и ще излезе отново срещу Rockhold в UFC 199 през юни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес