Зареждане

Glover Teixeira: Какъв е смисълът да се отнеме титлата на Jones?

Glover Teixeira: Какъв е смисълът да се отнеме титлата на Jones?
Публикувано на: Януари 8, 2015 в 17:49 ч

Бившият претендент за титлата в полутежката категория, Glover Teixeira коментира шума около бившия си опонент, Jon Jones.

Както вече се разбра, Jones е показал наличие на метаболити на кокаин по време на изненадващ допинг тест в началото на декември. Но понеже не става въпрос за забранени спортни вещества, както и че теста е направен в извънсъстезателния срок, наказание няма как да се наложи.

Въпреки това масовите реакции са, че Jones трябва да бъде лишен от шампионската си титла.

Освен Anthony Pettis, Glover Teixeira също се застъпи за Jones.
 
"Бях шокиран, когато разбрах това. Новината е ужасна за всички. Надявам се всичко да е наред с Jones след лечението. Но не съм съгласен, че той трябва да бъде лишаван от шампионската си титла. Jon Jones е шампион. Отнасям се към работата си като гладиатор - не ме интересува дали противника ми е взимал нещо или не. Бием се на живот и смърт. Каквото и да е станало, той е шампион.

Вероятно сега няма да се състезава около година, но той е толкова добър, че с лекота ще си вземе титлата отново. Видяхте ли какво направи с Daniel Cormier? Jones ще бъде шампион във всички случаи. Ако го лишим от колана, той отново ще си го върне, защото той е шампион във всички случаи."

Teixiera се би с Jones миналата година в UFC 172, но загуби със съдийско решение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес