Зареждане

Jon Jones с положителен допинг тест за употреба на кокаин

Jon Jones с положителен допинг тест за употреба на кокаин
Публикувано на: Януари 7, 2015 в 08:22 ч

Jon Jones с положителен допинг тест за кокаин

Единственият човек, който може да създаде опасна ситуация за шампиона в полутежката категория е самият Jon Jones.

"Bones" е дал положителен допинг тест за бензоилекгонин, кокаинов метаболит, по време на случаен допинг тест на атлетическата комисия на Невада на 4 декември.

Това вещество обаче не е сред забранените от световната допингова асоциация и затова боецът не е получил забрана да се състезава.

Jones е преминал успешно втория допинг тест преди победата си над Daniel Cormier и от тогава е в клиника за наркозависими.

Новината бе съобщена първо от Yahoo!Sports, които публикуваха и обръщение на Jones.
 
"С подкрепата на моето семейство постъпих в клиника за лечение. Искам да се извиня на годеницата ми, на децата ми и на майка ми, баща ми и братята ми за грешката, която направих. Искам да се извиня и на UFC, треньорите, спонсорите ми и феновете. Приемам лечението доста сериозно. Затова бих помолил за малко лично пространство."

Управителят на атлетическата комисия на Невада, Francisco Aguilar заяви, че се радва, че Jones обръща внимание на този проблем и се е заел сериозно с разрешаването му.

От UFC също пуснаха официално изявление.
 
"Подкрепяме решението на шампиона в полутежката категория, Jon Jones да влезе в клиника за лечение. Разочаровани сме от резултатите от допинг теста, но го аплодираме за взетото решение. Jon е силен и смел боец в Октагона и очакваме да го видим така и извън него."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес