Зареждане

Don Frye към Mark Hunt за борбата му срещу допинга: Знаел си в какво се забъркваш

Don Frye към Mark Hunt за борбата му срещу допинга: Знаел си в какво се забъркваш
Публикувано на: Януари 21, 2017 в 12:00 ч

Mark Hunt от известно време води активна борба срещу употребата на стероиди в UFC. След като загуби от Brock Lesnar в UFC 200, стана ясно че кеч-звездата е дал не един, а два положителни допинг теста. Hunt веднага се разгневи и поиска от UFC да му дадат голяма част от хонорара на Lesnar, като компенсация.

В продължение на недоволството му, Hunt заведе дело за няколко милиона долара срещу UFC и Brock Lesnar за конспирации, измама и още няколко други обвинения. Всичко това се случва по времето, когато Hunt се готви за битка срещу друг добре познат с проблемите си с допинга боец, Alistair Overeem. Двамата ще се срещнат в UFC 209.

И ние смятам, че е правилно бойците да получават част от хонорара на опонента си, ако той се е издънил на допинг теста, вместо тази санкция да отива в касичката на атлетическата комисия. Но не всеки е на това мнение.

Според ММА легендата Don Frye, действията на Hunt са безсмислени.
 
"Харесвам Mark Hunt, но това което сега прави много ме разочарова. Това са пълни глупости. Това е професионален спорт. Той много добре знае в какво се забърква, когато подписва договора, когато отговаря не обажданията на мачмейкърите. Стига де, Mark. Порасни. Падаш си под нивото с това твое действие. Всички знаем за какво става въпрос.

Mark много добре знаеше с какво си има работа, приемайки двубоя с Brock Lesnar. И не беше виновен Lesnar, че Mark не успя да нанесе нито един удар с крак или ръка. Той просто стоеше там като един боксов чувал за пет рунда."

Въпреки това Frye признава, че съдебното дело може да има успех, заради промените в ръководството на UFC.
 
"Времето за такова дело е идеално, защото Dana White и братята Fertitta продадоха спорта и нищо нямаше да се промени, докато собственици бяха Fertitta и всичко се уреждаше ъв Вегас. Нищо нямаше да се промени. Сега обаче има някакви холивудски звезди, които се опитват да са начело. Те са умни, когато става въпрос за филми и подобни неща, но спортът е съвсем различно животно. Така че може и да ги изнасилят."

С армия от адвокати зад гърба на UFC, чудно е колко солидни са обвиненията на Hunt и дали ще могат да издържат в съда. Може би адвокатите на австралиеца се надяват новите собственици на организацията също да са против това да имат стероидни бойци в редиците си и да се опитат да постигнат споразумение. Но в такъв случай обаче какво ще попречи всеки боец след това да завежда дело срещу UFC при положителен допинг тест?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес