Зареждане

Conor McGregor в UFC: 4 години на път към върха

Conor McGregor в UFC: 4 години на път към върха
Публикувано на: Април 7, 2017 в 10:49 ч
 
Вчера се навършиха четири години, откакто Conor McGregor записа своя дебют в UFC. Тогава ирландецът, който преди това бе станал шампион в две категории на организацията Cage Warrior, влезе за първи път в Октагона, изправяйки се срещу Marcus Brimage.


Надали някой е предполагал, че в следващите четири години, “The Notorious” ще се превърне в най-голямата ММА звезда на планетата. И ще стане първият боец в историята на UFC, носител на титлите в две различни категории по едно и също време.

С течение на времето, влиянието на Conor в UFC достигна огромни размери, а самият той записа победи над съперници от три различни дивизии. Звездният статут на ирландеца стана толкова висок, че в момента той дори преговаря за боксов двубой с легендата Floyd Mayweather.

Как протече походът на Conor към върховете на UFC и ММА?

Започна с изявите му в категория “перо” на UFC, като върховият му момент бе 13-секундната саморазправа с дългогодишния доминант в дивизията Jose Aldo.



В последствие Conor се качи не с една, а с две категории нагоре, провеждайки два невероятни двубоя с Nate Diaz. Именно срещу него McGregor понесе и първата си загуба в UFC, за която обаче взе реванш в последствие.
 


Стигна се и до преместването на Conor в лека категория, където той стана шампион още в първия си двубой, доминирайки изцяло над тогавашния шампион Eddie Alvarez. Среща, която записа името му в историята като първия шампион на UFC, носител на титлите в две различни категории по едно и също време.
 


А какво още предстои да видим от Conor McGregor? Е, ще трябва да изчакаме, за да видим. При него нищо и никога не е напълно ясно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес