Зареждане

Bjorn Rebney обясни защо е избрал да участва в новата асоциация на бойците

Bjorn Rebney обясни защо е избрал да участва в новата асоциация на бойците
Публикувано на: Декември 6, 2016 в 09:20 ч
 
През миналата седмица бившият изпълнителен директор на Bellator Bjorn Rebney взе участие в пресконференция, заставайки рамо до рамо със звезди като Georges St-Pierre, Cain Velasquez, TJ Dillashaw, Tim Kennedy и Donald Cerrone, обявявайки създаването на ММААА - нова асоциация на бойците в UFC, коqто да защитава правата им по множество въпроси, включително и финансови.


Мнозина се запитаха, каква точно е ролята на Rebney в цялата работа. Самият той твърди, че няма да взима решения от името на останалите, защото е просто съветник. В интервю пред The MMA Hour той разкри, че основната му мотивация е да се изправи срещу “хулиганите” от UFC и WME-IMG.

“Мразя расисти и побойници повече от всичко на този свят”, заяви Rebney, продължавайки: “Те се хранят от дъното. А този конгломерат UFC и WME-IMG - те са побойници. Те може и да не действат с ръцете си, но с техните пари, сила и влияние”.

UFC бе продаден през лятото за впечатляващата сума от 4 милиарда долара на WME-IMG. Според Bjorn Rebney обаче, бойците, които са в основата на успеха на компанията, не получават своя заслужен дял от това.

“Всичко това не дойде от Dana или Lorenzo Fertitta. Дойде от бойците, които пълнеха зали, продаваха pay-per-view събития, привличаха телевизии, спонсори и т.н. Те заслужават да им бъде платено справедливо. За мен бе много примамливо предложение да мога да водя тази битка”.

Той сподели, че е очаквал да има негативни реакции към неговото участие в създаването на ММААА.

“Очаквах го. Аз бях вторият най-голям промоутър в света за години. Не съм очаквал хората да погледнат към мен и да кажат - “о, това е много естествен преход” или “о, той е страхотен пич”. Очаквах да кажат “този тип беше част от проблема”. Добрите новини са, че негативните емоции се фокусират изцяло върху мен. Но по-добрите новини са, че като цяло реакцията към всичко случващо се беше голяма”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес