Зареждане

Bjorn Rebney: Dana White е просто едно прасе

Bjorn Rebney: Dana White е просто едно прасе
Публикувано на: Декември 12, 2016 в 18:00 ч
 
Основателят на Bellator Bjorn Rebney бе един от хората, които участваха в представянето пред медиите на ММААА - новата асоциация на бойците, чиято цел е да организира атлетите и да се бори за техните права. Включително по-добра здравна грижа и осигурени пенсии.


Президентът на UFC Dana White заяви, че няма нищо против самите бойци, които застанаха с лицето си и заявиха, че искат да се борят за правата си. Той обаче нарече самия Bjorn Rebney “отрепка”. Може да се каже, че основателят на Bellator няма най-добрата репутация на света, а мнението на Dana White се споделя и от много други хора.

White се почувства засегнат и от факта, че Donald Cerrone бе сред бойците, които представиха ММААА, който така и не го бе уведомил предварително. Cerrone е сред хората, настояващи за по-добри здравни услуги за бойците и адекватна пенсия.

В отговор на това, Dana White призна, че здравните грижи на UFC не са най-добрите, докато проблемът с пенсионирането може да бъде решен, ако бойците спестяват от заработените пари. Той каза, че Cerrone е изкарал 1 300 000 долара от мачовете си през годината, докато други 300-500 000 ще бъдат заработени от спонсори White предположи, че “Cowboy” може да живее само от спонсорските пари, докато другите “закъта” за бъдещето си. Нещо, което според него решава проблема с пенсионирането.

Според Bjorn Rebney обаче, подобно хрумване е истинска вулгарност от страна на човек, който е мултимилионер и е натрупал парите си на гърба на бойците.

“Когато UFC бе продаден на WME-IMG, Dana White се оказа с почти 400 милиона в джоба. Преди това, той правеше по 20 милиона всяка година”, припомни Rebney.

“Dana White е просто едно прасе. Той правеше по 20 милиона на година, а има топките да говори такива неща за Cerrone? За един истински воин, който непрекъснато влиза в клетката, а феновете го обожават? Колко пъти Dana White се е бил? Колко пъти Dana White е влизал в клетката в WEC или UFC? Но той направи 400 милиона, когато организацията бе продадена. Моля ви. Вие шегувате ли се с мен?”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес