Зареждане

Йордан Радев отново с победа

Йордан Радев отново с победа
Публикувано на: Ноември 11, 2008 в 13:07 ч

Йордан Радев записа поредна победа в Смесените бойни изкуства на галавечерта "Warriors 6", която се проведе в Стара Загора. Надпреварата беше организирана от Българската ММА федерация. Битката на пловдивчанина с Фейсал Хюсин (Фр), който има два мача в най-популярната верига по свободни боеве - UFC, беше основно събитие на шоуто. Българинът спечели по точки след много равностойна среща.


"Двубоят беше труден и динамичен - сподели на брифинг в София Радев. - Съперникът ми беше добре подготвен."

йордан радев mma свободни двубои смесени бойни изкуства


Франзуцинът, който е член на прочутата бразилска школа "Топ Тийм", пристигнал по-тежък от обявената категория. На кантара теглото му е било 89 кг срещу 84 за Радев. Следващото изпитание пред българина е на 26 ноември. Тогава той ще участва в галавечер от Веригата М-1 за отбора на света срещу Испания.


Една от атракциите на галавечерта в Стара Загора беше представянето на тайланския треньор Фатимоне Рачжапфум. Той победи с нокаут във втория рунд Спас Ламбов. Азиатецът има над 200 мача в своята родина. Той беше привлечен за наставник в Бургас от президента на Българската ММА федерация Любен Джубрилов.


"3 години поред ходих да тренирам в Тайланд през зимата - разказа шефът на организацията. - Фатимоне беше треньор именно там. Предложих му да дойде у нас и вече година и 7-8 месеца е тук. Той е единственият тайландец в България с работна виза."
 

Една от най-оспорваните срещи на галавечерта беше между бронзовия медалист от световно първенство и европейски вицешампион по бойно самбо - Камен Георгиев, и победителя от Световната купа по граплинг Емил Захариев. Срещата завърши наравно, а още от сега организаторите обещаха да има реванш.
 

"Залогът преди мача беше голям, защото победителят трябваше да представлява България в М-1 - сподели Георгиев. - Водех първия рунд. В края на втория реших да затвърдя, но противникът ме събори на земята."


От Българската ММА федерация обещаха през следващата година да има галавечери на всеки седем седмици. Първата от тях ще е през февруари.

Останалите резултати:

К-1
Николай Атанасов победи със съдийско решение Тома Томов
Йордан Янков победи със съдийско решение Майк Де Сно

MMA
Николай Николов победи с гилотина Георги Станчев
Наско Джамбазов победи с гилотина Оливър Петковски
Димитър Геренски победи с технически нокаут Станимир Петров
Мануил Петев победи с армбар Ивайло Бойнов
Светослав Георгиев победи с технически нокаут Петър Владов
Веселин Иванов победи със съдийско решение Николай Алексиев

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес