Зареждане

Димитър Каменов срещу Христо Йорданов на 15 декември в София

Димитър Каменов срещу Христо Йорданов на 15 декември в София
Публикувано на: Ноември 14, 2013 в 21:42 ч

Организаторите на турнира по свободни боеве "Twins MMA" оповестиха първия двубой от файт-картата на бойния спектакъл, които ще се състоят на 15 декември в София.

В битка в тежка категория зала "Христо Ботев" ще се изправят един срещу друг Димитър Каменов и Христо Йорданов.

Димитър Каменов е на 24г с тегло 114 кг., още от дете се прехласнал по ММА битките, и вече осъществява мечтата си да се захване професионално с този кървав спорт. Има 7 професионали мача, като повечето му са в чужбина.

Преди да премине в професионалния ММА има медали от аматьорски ММА, Бойно Самбо, Бразилско Жиу Жицу и Граплинг. За 2013г е национален шампион по Санда в тежка категория, но контузия му попречи да участва на световното първенство. Разчита на тежки удари и мощни събаряния.

Димитър има желязно правило, по което се ръководи – да се държи с останалите така, както те се държат с него. Житейските несправедливости често афектират ММА боеца и не рядко му се налагало да разрешава спорове и извън ринга.

Каменов подчертава, че не обича разправиите, но става неудържим, когато го настъпят. Това е причина за спречкаването му с шампиона по бокс -Дейвид Хей в Лондон. Освен ММА боец, Димитър е личен бодигард на Азис.

Христо Йорданов е на 32г. с тегло 100кг от гр. Пазарджик. Състезател на боен клуб "СПАРТА". Основен спорт -Джудо, където е печелил международен турнир в тежка категория, шампион на аматьорски ММА категория над 100 кг., медалист от държавното първенство по Бойно Самбо категория над 100кг.

Сравнително късно започва своята състезателна кариера, но това не му пречи да се изправя срещу най-добрите и да провежда атрактивни двубои. Мачовете му винаги са дълги и изтощителни, кондиционната му подготовка е на много високо ниво.

Има 5 професионални ММА срещи с изключително трудни съперници сред тях са Борислав Иглев, Никола Дипчиков, Камен Георгиев. Не се интересува кой е противника му и приема с готовност всеки мач.

Преди време стана известен с култовата реплика:

"Някой ще яде бой!!! Пу, пу да не съм аз!"

Винаги излиза с невероятното желание за победа, това е боеца за който е играл с почти всички големи имена в българския ММА.

Тази битка ще е в тежка категория, един удар може да реши мача!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес