Зареждане

Четири медала за българите на европейското по ММА

Четири медала за българите на европейското по ММА
Публикувано на: Ноември 23, 2015 в 17:00 ч

Два златни медала, един сребърен медал и бронзово отличие спечелиха състезателите от националния отбор по ММА на европейското първенство в Бирмингам. Българите се представиха блестящо на първенството, което увеличава шансовете на България да стане домакин на европейското първенство по ММА за мъже и жени през 2017 година.

Ето кои са медалистите:
  • Александра Тончева - Европейски шампион 2015г в кат.52кг
  • Даниел Гълабаров - Европейски шампион 2015г в кат.120кг
  • Дориан Дерменджиев - Европейски вицешампион 2015г в кат.77кг
  • Тенчо Караенев - бронзов медалист от Европейско първенство 2015г в кат.93кг
Президентът на Българската Федерация по ММА Станислав Недков се срещна в Бирмингам с президента на Световната федерация - IMMAF Керит Браун. Двамата обсъдиха възможности за развитие на ММА както в световен мащаб, така и в регионален, и по-специално на Балканския полуостров.
  
„Запознах г-н Браун с дейността на Българска Федерация по ММА, с начините са популяризиране и развитие на спорта в България. Благодарение на българската държава и Министерството на младежта и спорта, които ни оказват сериозна подкрепа, ММА се превръща във все по-популярен и престижен спорт, който се развива с много бързи темпове.

Получих уверението на г-н Браун, че IMMAF твърдо застава зад създаването на регионални структури, които да развиват ММА и да бъдат част от IMMAF. Поканих Керит Браун да бъде гост на Балканското първенство, което ще се проведе в Пазарджик на 18-19 декември”, разказа Станислав Недков.

Прездидентът на IMMAF беше впечатлен и от бързите темпове с които се развива и Балканската Федерация по ММА и се съгласи, че състезанията, организирани от нея, ще дадат възможност на професионалните бойци и на аматьорите да се развиват и да бъдат по-конкурентни на по-големите международни участия, които ще имат. Той заяви, че е приятно изненадан от факта, че едно от лицата на ММА в Европа и на Балканите е поел такъв сериозен ангажимент, оглавявайки две федерации  толкова скоро след приключване на състезателната си кариера.

Президентът на IMMAF увери Станислав Недков, че застава зад кандидатура на България да бъде домакин на Европейското първенство за мъже и жени през 2017 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес