Зареждане

Резултати от финалите на K-1

Резултати от финалите на K-1
Публикувано на: Декември 6, 2008 в 22:35 ч

Реми Боняски (Хол) спечели финалния турнир на К-1 за 2008 г. Летящия джентълмен взе трофея за трети път след 2003 и 2004 г. Заключителната битка между осемте най-добри кикбокс бойци в света се превърна в страхотно представление, завършило с драматичен решителен сблъсък пред препълнените трибуни на „Йокохама арина" в Йокохама (Яп).


Съперник на холандеца в спора за титлата беше младата надежда Бадр Хари - Златното момче (Мар). Африканецът припомни и другия си прякор - Лошото момче, след като беше дисквалифициран във втория рунд. При едно срещане във въздуха Боняски се строполи на земята без да е получил удар. В този момент мароканецът скочи да го налага в стил ММА, Реферът едвам удържа Хари, който с последни усилия вкара стомп кик в главата на падналия си противник. Боняски остана на земята и с мъка беше домъкнат до столчето в един от ъглите. Трима доктори го преглеждаха в продължение на 10 минути. В това време треньорът на холандеца Айвън Хиполит се опите да се саморазправи с Хари, който клатеше глава в отсрещния ъгъл. Мелвин Меноф тръгна да успокоява своя съотборник от „Майк'с гим" и дори официалните лица не успяха да го свалят от ринга.

k-1 final кик бокс състезания
 

Реферът обяви, че 32-годишният Боняски вижда двойно и не може да продължи мача. В крайна сметка Хари получи червен картон и беше дисквалифициран.

„Още на пресконференцията казах, че ще видим много нокаути тази вечер - каза след победата Боняски. - Не исках да спечеля по този начин. Водех по точки. Надявах се всичко да свърши нормално."

Дори и специалните коментатори на този мач Рей Сефо и Ернесто Хоост споделиха, че кикът в главата на падналия Боняски не е толкова сериозен и той би могъл да продължи. Те добавиха, че дисквалификацията на Хари е напълно заслужена заради грозната му постъпка.

Още първият четвъртфинал от надпреварата загатна за феноменалното шоу. Трикратният шампион Петер Аертс (Хол), който отстрани във финалните елиминации през септември миналогодишния победител Семи Шилт (Хол), се изправи срещу Хари. Преди срещата букмейкърите бяха категорични, че победителят от този мач ще бъде фаворит за спечелване на срещата. Мароканецът започна много активно. Златното момче демонтрира невероятна бързина, на която ветеранът не успя да се противопостави. Аертс беше свален в нокдаун още в първия рунд. Във втората част Хари заби феноменален преден кик с отскок в главата на своя съперник, след което Холандския дървосекач за втори път чу отброяването. Доминацията на африканеца продължи. Малко по-късно реферът прекрати срещата.

Във втория четвъртфинал шампионът от Японското гран при Евертон Тейшейра (Браз) и шампионът от Европейското гран при - Ерол Зимерман - Костотрошача (Хол) премериха сили. Първите два рунда бяха много равностойни. Бразилецът вкара по-точните удари в тях, но и холандецът, роден в Суринам, имаше своите моменти. Развръзката дойде в третата част. Зимерман вкара ъперкът, с който прати в нокдаун своя съперник. Това попадение му донесе победата след решение на съдиите.

Шампионът от Американското гран при Гокан Саки - Бунтовника (Тур), и победителят от Азиатското гран при Руслан Караев (Рус) се срещнаха в битката между 25-годишните млади звезди на К-1. Двубоят беше доста равностоен. Руснакът се опита да диктува темпото, но Саки разчиташе на успешните си контраатаки. Третият рунд отново беше решителен, както предишната среща. Турчинът направи феноменален нокдаун след бек фист, който се оказа решаващ при точкуването на съдиите.

Последният четвъртфинал противопостави Боняски срещу Жером Льо Баньор (Фр). Летящия джентълмен спечели, след като французинът контузи отново своята ръка и не успя да продължи срещата.

Двата резервни мача екзалтираха до крайност феновете в „Йокохама арина". Ветеранът Рей Сефо прекъсна серията си от загуби след страхотен успех над корейския гигант Хонг Мен Чой. Новозеландецът правеше каквото си иска на ринга и дори си позволи да демонстрира запазената си марка с типичните си позьорски номера. Доминацията на Сладкия Рей му донесе победата след съдийско решение.

Другата битка за определяне на резервния боец беше изключително брутална. Мелвин Меноф - Безмилостния (Хол), нокаутира зверски Пол Словински - Жилото (Пол), в рамките на един рунд. След феноменално ляво кроше полякът загуби за кратко съзнание.

Полуфиналите също приключиха преди края на редовното време. Бадр Хари беше свален в тежък нокдаун във втория рунд от Ерол Зимерман. Още преди края на частта Златното момче върна нокдауна, а в решителния трети рунд нокаутира Костотрошача.

Боняски не започна много активно срещу Саки. След равностоен първи рунд холандецът вкара летящ страничен кик в ребрата на Бунтовника, който не успя да стане на крака преди отброяването до 10.

Феновете на К-1 могат да гледат отново целия турнир на интернет страницата на „Евроспорт" - http://player.eurosport.com/. Шоуто ще бъде излъчено в края на декември и в две части на предаването „Боен клуб" заедно с ексклузивни интервюта с бойците.


Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес