Зареждане

Ренад Мехмедов: Мисията ми е България да остави следа в световния кикбокс

Ренад Мехмедов: Мисията ми е България да остави следа в световния кикбокс
Публикувано на: Май 26, 2024 в 05:15 ч
GLORY отново идва в България.

Най-голямата кикбокс организация в света ще направи второто си издание в България. След големия успех на събитието в Бургас миналата година, където участие взе звездата Бадр Хари, този път домакин ще бъде столичната "Арена София", а датата е вече потвърдена - 5 октомври.

Това е поредният световен промоутър, който прави галавечер в България, а главният двигател за това GLORY да стъпят у нас е Ренад Мехмедов.


С бизнес във Холандия и много контакти в кикбокс средите, Ренад сподели за MMA.BG какво го кара да е така активен в организирането на две от най-гледаните кикбокс събития у нас:

"Мотивацията ми е, че правя нещо хубаво за България. Честно казано животът ми е станал доста монотонен в Холандия и тази организация, която правим с GLORY, дава голям смисъл за мен, за България, за българския спорт и за кикбоксьорите, особено за подрастващите.

Много хора не ми вярват, но мен не ме интересува колко пари ще изкарам. Моята идея е да сме полезни с нещо на обществото и спорта, както и да правим хубави неща за България и да надграждаме.

Цялото това нещо придава смисъл на нещата, които правя."


Добрите познанства на Ренад с ключови фигури от световния кикбокс и влиянието, което той има вече в GLORY, създават отлични условия за пробив на българските бойци към световния ринг.

"Навремето се сприятелих с треньора на Бадр Хари - Майк Пасание. Той ме запали по кикбокса. От там покрай него се запознах с много хора в тези среди и в самата организация на GLORY, като с някои от тях сме вече приятели. От 10-12 години съм в този спорт - във времето възприех ролята си на човек, който може да организира неща и да допринася за развитието на бойците."

И действията на Ренад в тази посока подплатяват на 100% думите му. Първият боец, който подписва договор със световната кикбокс организация е бургазлията Стоян Копривленски. Той прави първото си участие там през 2017-та, когато макар и да губи със съдийско решение, след това отбеляза няколко много атрактивни победи, които го издигнаха до шампионски двубой в леката категория. В момента той е номер 2 в ранг листата ѝ.


След него със съдействието на Мехмедов от GLORY бяха забелязани още няколко топ български кикбоксьора.

"Винаги в разговорите ми с хората от GLORY съм натискал за момчета от България - по този начин давам приноса си за страната," споделя мисията си Ренад.

"Първо започнахме със Стоян Копривленски. Майк знаеше навремето, че много исках да има българи в тази организация. Още тогава той ме подкрепи и започна да агитира за нашите момчета. След като Стоян влезе и утъпка пътя, аз вече имах още по-добри контакти в кикбокс средите в Холандия и GLORY, като така успях аз сам да издействам собствена организация на събития и влизането на още момчета във веригата.

При първата ни галавечер в Бургас имахме възможност да предложим повече български бойци и предложихме разбира се най-доброто - Теодор Христов, Александър Петров, Драгомир Петров.

Моята мисия е да вкарам нашите топ бойци в GLORY. Видяхте как се представи Теодор - от GLORY се влюбиха в него. Когато бойците се представят добре, от там нататък е лесно. Като ги харесат започват предложения за нови и нови мачове. Стоян и Теодор са вече с много сериозен статут в GLORY. Иска ми се още момчета да дойдат след тях и българската следа да става все по-голяма в световния кикбокс."

 
За събитието на 5-ти октомври в София за излизане на ринга се готвят най-добрите ни кикбоксьори, като освен тях ще пристигнат и други топ бойци на организацията от чужбина.

"Потвърдено ни е, че Стоян Копривленски, Теодор Христов и Александър Петров ще вземат участие," разкри Ренад. "Все още сме в процес на преговори и искам да предложим на GLORY още имена.

Освен това ни обещаха и мач в тежка категория - ние поискахме Джамал Бен Садик. Но все още е рано и няма как 6 месеца предварително да ни потвърдят дали ще е той.

Сигурно е обаче, че ще имаме мач в тежка категория, както и двубой за титла в категория до 85 кг. Такива са ни уговорките до момента."

Звездите, които ще кацнат в София обаче няма да са само на ринга, а и до него.

След като проведе последната си битка именно в България, мароканският кикбоксьор Бадр Хари иска отново да посети нашата родина.

"Бадр Хари изяви желание да дойде като гост, тъй като много му хареса тук," сподели Мехмедов. "Друг топ боец, който винаги е изявявал желание да гледа галавечер на GLORY в България е Гьокхан Саки - той никога не е идвал в България досега. Поканих го и може би и той ще присъства."


Очертава се изключително силна бойна есен, тъй като в рамките на няколко месеца България ще бъде домакин не на един, а на няколко световни бойни турнира, за които ще съобщим в последствие.

А за феновете на бойните спортове не остава друго освен да подкрепят организаторите и своите любими бойци, както и да се насладят на живо на бойно шоу от световно ниво.

Очаквайте скоро още новини за второто издание на GLORY в България, кои ще са другите български бойци, както и коя ще е голямата звезда в двубой за титлата в "Арена София" на MMA.BG скоро.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес