Зареждане

Реферът Жельо Илиев: Правилникът MAX 1 е боят на бъдещето

Реферът Жельо Илиев: Правилникът MAX 1 е боят на бъдещето
Публикувано на: Юли 2, 2021 в 06:51 ч
Галавечерта MAX FIGHT 45 ще се проведе на 2-ри юли от 20:30 часа в Bedroom Beach, Слънчев бряг.

Бойното шоу ще включва битки по кикбокс и ММА, но несъмнено най-атрактивни се очаква да бъдат срещите по правилника MAX 1. Той представлява иновативен правилник, който набляга единствено на боя в стойка, но с ММА ръкавици.

Реферът на срещите, Жельо Илиев е треньор по кикбокс и муайтай от 1989-та година и за дългата си кариера в бойните спортове не е виждал по-атрактивен правилник.

"Най-атрактивното, което може да очаквате от една хубава битка, може да го видите в този правилник.

Залага се изцяло на боя в стойка, защото това е нещото, което всеки зрител иска да гледа и е най-атрактивната част на битките. Позволени са хвърляния и муайтай клинчове, но в активната им част - когато има удари.

Всички удари с ръце са разрешени, всички удари с крака също. Хватът за крака е разрешен, ако удряш или събаряш. Хвърлянията са сред най-атрактивните - позволени са раменно, поясно и винтово хвърляне от муайтай.

Премахнати са всички неща, които 'задушават' боя - дългите клинчове, борбата на земя и т.н. Това е един от най-атрактивните правилници, които съм гледал."


Двубоите се провеждат с малки 6 унции ръкавици - за да може да се правят хватове, а и за да бъде боят атрактивен - без излишно пазене и повече атака.

"Зрителите, които не са гледали този вид правилник, ще се насладят на нещо страшно атрактивно. Аз смятам, че това ще е боят на бъдещето и ще пожъне големи успехи.

Много от добрите състезатели, които искат да се развиват професионално ще се ориентират към него."

Битките по този правилник се подбират много внимателно - двамата противници са задължително на едно ниво, за да може битката да бъде равностойна и зрителите да се насладят на оспорвана и динамична среща, в която се показва цялата красота на воденето на битка.

Според Желев MAX 1 правилника ще се конкурира с друга набираща все по-голяма скорост в момента - бокса с голи ръце, но има и предимство преди него.

Вижте също: Бокс с голи ръце - брутална история с повторение

"Най-големият проблем при бокса с голи ръце, са травмите на ръцете - болестта на боксьора. В юмручната част на ръката има 27 костици с много сухожилия. Много лесно може да се получи контузия на ръката. Има и много аркади, а това не е атракция.

Атракцията е да има бой и то качествен - силни, бързи и точни удари. Това радва окото. Тогава боят става красив, когато един състезател има тези качества - бърз, точен, силен."

В MAX FIGHT 45 ще има три битки по правилника на MAX 1, включително и главната за вечерта - между многократния шампион по кикбокс и шампион на организацията, Александър Петров и Максим Заплитний.
 

MAX FIGHT 45 ще се проведе на Bedroom Beach, Слънчев бряг на 2-ри юли от 20:30 часа. За резервации и повече информация, всеки ден от 12:00 до 23:00ч: За повече информация следете събитието в Facebook и MMA.BG.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес