Зареждане

Шампионката Ваня Делева: Карате ме учи да се мотивирам от трудностите

Шампионката Ваня Делева: Карате ме учи да се мотивирам от трудностите
Публикувано на: Декември 3, 2018 в 08:21 ч
Иванка Делева прослави България след като стана абсолютна шампионка при жените на Европейското първенство по карате киокушин, което се проведе миналия уикенд в унгарската столица Будапеща.

Това е едно голямо признание за Делева, която покорява връх след връх откакто започва да тренира шинкиокушинкай карате през 2011-та.

"Започнах да тренирам шинкиокушинкай през 2011-та В АСКК ТРАКИЯ. Преди това тренирах кик бокс при Васил Неделчев. След усилени тренировки с помощта и съветите на треньорите успях да извоювам място в националния отбор. Освен това Шихан Попов ми гласува доверие и ми повери отговорната задача да водя детски групи," сподели за MMA.BG състезателката по карате.

Вижте също: Сенсей Валери Димитров сподели пред MMA.BG тайната на рекордния си успех

Европейският медал идва като естествено продължение на пътя на Делева в карате, но зад него, както и зад всеки голям спортен успех, стои сериозната подготовка.

"Подготовката е целогодишна, като преди всяко състезание преминаваме през различни цикли. Участваме в лагери, преминаваме задължително през двуразови тренировки с различна насоченост.

Подготовката беше разнообразна и тежка, ръководена от  Шихан Попов. Бих искала да благодаря на съотборниците с които тренираме, защото те ме мотивират и предизвикват да се развивам. С помощта, съветите и насоките на Шихан Попов, Сенсей Валери Димитров и Сенсей Трампов успях да надградя играта си.

Искам и да благодаря за вниманието, усилията и времето  което отделиха треньорите за да се подготвя. Благодарна съм и за безкрайната подкрепа от семейството, близките и всички които ме подкрепяха и вярваха в мен. Благодаря!"
 

 
Освен нея, Валери Димитров също стана абсолютен шампион, а кадетите до 21 години от българския национален отбор се завърнаха с 1 златен, 1 сребърен и 8 бронзови медала.

"Според мен отбора показа висок боен дух и се представи достойно. Отборът сме един сплотен колектив, подкрепяме се и си помагаме. За мен тяхната подкрепа беше безценна."

"Дисциплина, търпение, воля" - това според Ваня са най-важните качества, върху които трябв да наблегне човек, за да успешен както в спорта, така и в живота.

"Карате ме учи да се мотивирам от трудностите, да не се отказвам, което ми дава самоувереност да се справям с препятствията в живота," допълва Делева. "Карате неутрализира лошото влияние на света  около нас и ни помага да създадем  приятелства които остават за цял живот."

След празниците през декември следва новата 2019-та година, когато Ваня е решила да се впусне в нови предизвикателства, не по-малки от предходното, от което тя излезе с шампионска титла.

"Плановете за 2019г да постигна нови върхове като възможностите са Европейско и Световно първенство."

Пълно интервю с Валери Димитров и Иванка Делева ще може да гледате на 5-ти декември по bTV, когато двамата ще бъдат гости в "Шоуто на Слави".
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес