Най-големият сайт за бойни спортове

       

Шампионката Ваня Делева: Карате ме учи да се мотивирам от трудностите

Шампионката Ваня Делева: Карате ме учи да се мотивирам от трудностите
Публикувано на: Декември 3, 2018 в 08:21 ч
Иванка Делева прослави България след като стана абсолютна шампионка при жените на Европейското първенство по карате киокушин, което се проведе миналия уикенд в унгарската столица Будапеща.

Това е едно голямо признание за Делева, която покорява връх след връх откакто започва да тренира шинкиокушинкай карате през 2011-та.

"Започнах да тренирам шинкиокушинкай през 2011-та В АСКК ТРАКИЯ. Преди това тренирах кик бокс при Васил Неделчев. След усилени тренировки с помощта и съветите на треньорите успях да извоювам място в националния отбор. Освен това Шихан Попов ми гласува доверие и ми повери отговорната задача да водя детски групи," сподели за MMA.BG състезателката по карате.

Вижте също: Сенсей Валери Димитров сподели пред MMA.BG тайната на рекордния си успех

Европейският медал идва като естествено продължение на пътя на Делева в карате, но зад него, както и зад всеки голям спортен успех, стои сериозната подготовка.

"Подготовката е целогодишна, като преди всяко състезание преминаваме през различни цикли. Участваме в лагери, преминаваме задължително през двуразови тренировки с различна насоченост.

Подготовката беше разнообразна и тежка, ръководена от  Шихан Попов. Бих искала да благодаря на съотборниците с които тренираме, защото те ме мотивират и предизвикват да се развивам. С помощта, съветите и насоките на Шихан Попов, Сенсей Валери Димитров и Сенсей Трампов успях да надградя играта си.

Искам и да благодаря за вниманието, усилията и времето  което отделиха треньорите за да се подготвя. Благодарна съм и за безкрайната подкрепа от семейството, близките и всички които ме подкрепяха и вярваха в мен. Благодаря!"
 

 
Освен нея, Валери Димитров също стана абсолютен шампион, а кадетите до 21 години от българския национален отбор се завърнаха с 1 златен, 1 сребърен и 8 бронзови медала.

"Според мен отбора показа висок боен дух и се представи достойно. Отборът сме един сплотен колектив, подкрепяме се и си помагаме. За мен тяхната подкрепа беше безценна."

"Дисциплина, търпение, воля" - това според Ваня са най-важните качества, върху които трябв да наблегне човек, за да успешен както в спорта, така и в живота.

"Карате ме учи да се мотивирам от трудностите, да не се отказвам, което ми дава самоувереност да се справям с препятствията в живота," допълва Делева. "Карате неутрализира лошото влияние на света  около нас и ни помага да създадем  приятелства които остават за цял живот."

След празниците през декември следва новата 2019-та година, когато Ваня е решила да се впусне в нови предизвикателства, не по-малки от предходното, от което тя излезе с шампионска титла.

"Плановете за 2019г да постигна нови върхове като възможностите са Европейско и Световно първенство."

Пълно интервю с Валери Димитров и Иванка Делева ще може да гледате на 5-ти декември по bTV, когато двамата ще бъдат гости в "Шоуто на Слави".
 
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Злато за България от Световната младежка лига по карате

Злато за България от Световната младежка лига по карате
Ивана Каменова стана шампионка на Световната младежка карате лига във Венеция при участието на впечатляващите като бройка 3500 състезатели.
Новини » декември 17, 2018 (0)
цялата новина

Шампионът Кристиян Дойчев: Карате ми даде възпитание и борбеност в живота

Шампионът Кристиян Дойчев: Карате ми даде възпитание и борбеност в живота
Българинът Кристиян Дойчев стана новият европейски шампион по карате киокушин в категорията мъже до 85 килограма.
Новини » декември 12, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook