Зареждане

Френски специалист модернизира каратето ни

Френски специалист модернизира каратето ни
Публикувано на: Март 13, 2014 в 22:11 ч
Източник: Gong.bg
След като прие поканата на Спортен клуб „Максима“ за сътрудничество и партньорство във въвеждането на нова съвременна методика за подготовка на състезатели от клуба. За втора поредна година у нас ще гостува Кристоф Пина-Световен и Европейски шампион и носител на десетки призови места и отличия в спорта Карате. По инициатива на Спортен Клуб „Максима“, французинът ще изнесе и международен семинар в София на 15 и 16 Март, за който вече са заявили участие и каратеки от Италия, Франция и Македония, съобщава Gong.bg.

Семинарът ще се състои от общо 4 практически, технически и тактически тренировки и ще бъде на тема "Планиране и подготовка за успех в международни състезания". Специално внимание ще бъде отделено на разглеждането на играта на състезателите на европейско и световно ниво и изграждането на характеристиките и уменията, от които се нуждае всеки, който има претенции за първите места на призовата стълбица.

Първият досег на Кристоф Пина с бойните изкуства е през далечната 1973 година, когато е едва на 5, и от тогава той не спира да се занимава както с карате, така и с други спортове и спортни програми. За своите 30-годишна кариера французинът е бил Световен шампион 4 пъти, два пъти е бил носител на Световната купа, като през 2000 година, която е и последната му състезателна година става Световен шампион във всички категории. Сред останалите му постижения са 6 Европейски златни медала и 8 шампионски титли от Франция. В момента е един от най-търсените треньори в цял свят и има основна роля в подготовката на множество световни и европейски шампиони.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес