Зареждане

Десислава Джуванова: Единственото нещо, което виждам в трудните моменти от своята кариера, е карате

Публикувано на: Декември 6, 2023 в 18:00 ч
Автор: Георги Петков
Всеки човек е една отделна, самостоятелна Вселена. Представителите на бойните изкуства винаги са били достойни носители на философията и психологията, заложени в пътя на всеки един от тях. На всеки един от нас.

Десислава Джуванова е истинското доказателство за това, че има различни измерения в бойните спортове и едва когато се изправиш срещу опонент от "следващото ниво", осъзнаваш, че на практика то съществува, както и че самият ти явно има още много какво да научиш...

"Няма завършена изцяло личност. Всеки търпи определено развитие и това е непрекъснат процес. В момента, в който си помислиш, че можеш и знаеш всичко, започваш да губиш надпреварата", споделя Десислава.

Многократен шампион по шотокан карате, с втори дан черен колан и сребърно отличие от Световно първенство. Въпреки всичко това, тя не забравя своя треньор Радослав Пенов, на когото споделя, че винаги ще бъде благодарна.

"Връзката между треньора и състезателя по време на битка е нещо уникално. Аз мога да кажа във всеки един момент кога той ми казва нещо в срещите ми. Чувам само и единствено неговия глас в залата. Умея да изключвам всичко останало. Ако не беше той, аз никога нямаше да съм това, което представлявам в бойните изкуства", признателна е Джуванова.

"Да, бих участвала на SENSHI. Но с правилната подготовка и необходимото време, което да бъде отделено за тренировки и възстановяване".

"Наскоро бях загубила мотивация. Изслушах едно твое предаване - със Стоян Саладинов. Този човек е невероятен мотиватор! Повлия ми страхотно и наистина станах от мястото си и се върнах в залата. Бих искала някой път да мога да го видя и да поговоря с него. Просто е страхотно, че разполагаме с подобна личност в България", коментира още респондентката ни.

"Карате е в душата и сърцето ми. Винаги в трудните моменти това, което виждам, е само карате. Това е моят живот!", довери Деси.

Чуйте първата част от разговора ни с нея, в който тя сподели подробности за личностното си развитие, за спортния си път и даде ценни насоки на тези, които са решили да тръгнат по нейните стъпки - на татамито, а и в живота въобще.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес