Зареждане

Шампион по джу-джицу стана Спортист номер 1 на Ловеч

Шампион по джу-джицу стана Спортист номер 1 на Ловеч
Публикувано на: Януари 16, 2020 в 08:37 ч
Шампионът на България и победител в Източноевропейския шампионат по джу-джицу Пламен Богданов (20 г.) бе избран за спортист номер 1 на Ловеч за 2019 г. Възпитаникът на Спортен клуб "Вароша" получи от кмета Корнелия Маринова статуетката "Олимпийски надежди", почетна грамота и картина. 20-годишният Богданов печели отличието за трети път след 2016 и 2017 година, съобщават от общинската администрация.

Ежегодните награди на най-добрите спортисти бяха връчени на церемония в камерната зала на Ловчанско читалище "Наука 1870 г". Те са резултат от традиционната анкета за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спорт.

Призът за треньор номер 1 получи Петър Магеранов, председател и главен треньор на СК "Вароша".

Корнелия Маринова съобщи, че Община Ловеч има намерение да създаде фондация в подкрепа на спорта и културата. Освен това е готов проектът за Спортно-тренировъчен комплекс " Арена Ловеч", който ще преобрази сегашната Спортна зала. Проектът е в очакване на държавна субсидия, за да се пристъпи към работа.

Всички състезатели от десетката и номинираните треньори получиха статуетки с богинята на победата Нике и почетни грамоти.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес