Зареждане

Real Grappling Challenge на 25 юли в София

Real Grappling Challenge на 25 юли в София
Публикувано на: Юни 26, 2015 в 07:24 ч

Българската граплинг асоциация с подкрепата на ММА България се завръща с поредното издание на Real Grappling Challenge на 25 юли в София на стадион Локомотив. Вече са потвърдили участие някои от най-добрите състезатели в България, което гарантира, че ще има много сериозна конкуренция. Изключително освободения правилник на Real Grappling Challenge го направи едно от най-силните и трудни състезания по граплинг на Балканите.

Категории
Мъже:
66, 72, 78, 84, 93, 93+

Юноши:
60, 66, 72, 78, 84, 84+

Жени:
60, 60+


Времетраене
Един рунд от 8 минути. Продължение на внезапна смърт до точка, което има за максимум 4 минути.

Съдийско решение
След изтичането на редовното време комисия от трима съдии дава победа на единия състезател или равенство. При равенство се играе продължение на внезапна смърт - до точка(събаряне, пасгард, суип, маунт, гръб с две куки). Няма наказание за дърпане на гард. Позициите трябва да се задържат за 3 секунди. При липса на точка след изтичане на максималното време на продължението следва отново съдийско решение за по активния състезател. След продължението няма равенство.

Критерии за съдийско решение
Опити за събмишън.
Работа за събмишън от доминантни позиции.

Агресия и търсене на двубоя
Основна тежест в съдийското решение имат опитите за събмишън и работата за събмишън от доминантни позиции. Смяната на една равностойна позиция с друга се отчита само като агресия и има много малка тежест (суип до гард, събаряне до гард).

За пасивна игра се дават две предупреждения и дисквалификация при трето нарушение (възможна е и двойна дисквалификация). Всяко едно предупреждение за пасивност се отразява негативно на съдийското решение.

Разрешени техники
Разрешените и забранените техники са идентични като правилника на ADCC, с изключение на слама, който е забранен дори при бягане от събмишън. При юношите, начинаещите исъстезанията с ГИ може да има допълнителни ограничения, които ще бъдат обявявани за конкретното състезание.

Разрешени
Всякакъв вид задушавания ( Chokes )
Всякакъв вид ключове на ръце
Всякакъв вид ключове на крака

Забранени
Сламове от всякакъв тип
Усуквания на гръбначния стълб и врата(neck crank) с изключение на can opener и twister
Бъркане в очите, устата, ушите и др.
Дърпане на коса
Удари от всякакъв тип
Захват на по-малко от три пръста
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес