Зареждане

Злато и сребро за България от световното по граплинг на NAGA в САЩ

Злато и сребро за България от световното по граплинг на NAGA в САЩ
Публикувано на: Декември 21, 2015 в 18:34 ч

България си има Световен Шампион и Сребърен медалист от Световното първенство на NAGA състояло се в САЩ на 12 декември. Ангел Караиванов и Слав Николаев постигнаха мечтите си като изминаха близо 10 000 км. до Далас, Тексас за да участват в надпревара с едни от най-добрите граплъри в целия свят.

На световното първенство имаше близо 2000 участника, като нашите момчета участваха при най-напредналите атлети в "Expert level".

След сребърният медал от Европейското първенство в Франция /14.11.2015./ миналия месец, Слав успешно дублира титлата си като този път стана втори в света, той реализира 2 победи до финала (една със събмишън и една чрез преимущество по точки), а във финалната схватка с травмиран палец на десния крак и мъжка борба, той отстъпи по точки от американския си съперник и грабна среброто в тежката категория Teen Expert 91+ кг.

В една от най-оспорваните категории 91.5кг. Men Expert, Ангел направи силна серия от 4 победи. След две победи със сигурна позиционна игра, на полу-финала реализира мощен heelhook и отказа противника си в 3-тата минута от схватката. Финалната среща беше доста нагорещена. След няколко прекъсвания от рефера заради груба игра и излизане от татмито, Караиванов открадна 2 точки в последната минута и окичи колана, като се качи на престижното първо място на шампионската стълбичка на NAGA World Championship.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес